Το 2020, με τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε να μην αφήσουν την κυβέρνηση «να διπλώσει χρόνο». Σήμερα μπροστά στο χάος και το ενδεχόμενο διάσπασης αλλά και εν όψει της μάχης για την εκλογή… διαδόχου το αφήγημα της Κουμουνδούρου κάνει λόγο για διπλές εκλογές –ευρωεκλογές και εθνικές– σε έναν χρόνο.

Θα μπορούσε να ήταν ένα ωραίο ανέκδοτο. Πολύ περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία αυτό το αφήγημα συνοδεύεται και με εκτιμήσεις για… νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας εξελίξεων σε εθνικά θέματα –με Τουρκία– και εσωτερικά, όπως για παράδειγμα η οικονομία. Μόνο που δεν είναι.

Αντιθέτως, αποτελεί προσπάθεια να διατηρηθούν οι όποιες δυνάμεις έχουν απομείνει. Και να πειστούν κάποιοι να ψηφίσουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία που κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από την… αποχή των μελών. Γι΄ αυτό άλλωστε και τέθηκε και θέμα ψήφου από τους… φίλους –όπως έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου– αν και σκόνταψε στις αντιρρήσεις της ομάδας του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το κακό όμως είναι με αυτό το αφήγημα ότι τα τρολ, ο κομματικός στρατός της Κουμουνδούρου, αποκτούν και πάλι ρόλο. Σε αυτά στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να προπαγανδίσει και κυρίως για να δολοφονήσει χαρακτήρες. Σε αυτά στηρίζεται για να διασύρονται πολιτικοί αντίπαλοι με fake news και με ωμή εξαπάτηση των πολιτών. Εξαπάτηση που φτάνει τα όρια της ποινικά διωκόμενης απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν παλαιότερες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προχθεσινές για να δείξουν ότι πήγε σε συναυλία την ώρα που η χώρα καίγεται. Η δε κριτική που ασκείται για τις φωτιές υπερβαίνει κάθε όριο και αγγίζει αυτό της ύβρεως όχι μόνο σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά σε βάρος της ίδιας της χώρας.