Το δρόμο της… αποστρατείας εμφανίζεται να δείχνει στον Αλέξη Τσίπρα ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος δήλωσε ότι «υποκλίνεται» στην πολιτική τομή που έκανε με την αποχώρησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει τυπικά αν και έχει θέσει εαυτόν εκτός όλων των διαδικασιών του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ήρθε η ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές «αποστρατείες» σημείωσε ότι: «Δεν είναι κακό αυτό και κάποιες φορές είναι απαραίτητες τέτοιες πολιτικές τομές».

Έγινε δε πιο σαφής τονίζοντας πως: «Εγώ έχω υποκλιθεί στην πολιτική τομή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την αποχώρησή του. Και έχω υποκλιθεί όχι σε προσωπική διάσταση αλλά πολιτική» για να προσθέσει ότι «το να υπάρχουν τέτοιες τομές στην πολιτική ιστορία είναι συνταρακτικές αλλά πολλές φορές δίνoυν ζωή στην πολιτική ζωή».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Εάν δεν το δώσουν οι επιλογές των προσώπων αυτό το σήμα, θα το δώσει η κοινωνία και το δίνει η κοινωνία πολλές φορές. Μπορεί να μην είναι δίκαιο αλλά είναι και η ζωή. Κανείς δεν είναι σίγουρος για τη θέση του. Και το λέω και για μένα προσωπικά».

Για να καταλήξει λέγοντας τα εξής: «Εγώ θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει περιορισμός θητειών. Θεωρώ πως ο επαγγελματισμός στην πολιτική, η οικογενειοκρατία, ο νεποτισμός, κάτι που αναπαράγεται πολύ στην Ελλάδα, δυστυχώς είναι αρνητικό για την πολιτική. Αναπαράγει εξουσίες γύρω από την καρέκλα ενός ανθρώπου το οποίο κάνει κακό τελικά στη δημιουργικότητα της κοινωνίας. Σταματάει τα νέα πρόσωπα να μπουν στην πολιτική. Οι τρεις θητείες, τα 12 χρόνια είναι αρκετός χρόνος για να δείξει κάποιος τι μπορεί να προσφέρει. Υποδουλώνεται ο πολίτης στον πολιτικό για να του κάνει ένα ρουσφέτι και ο πολιτικός υποδουλώνεται στον πολίτη για την ψήφο και αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος».

Και αυτά την ώρα που το αφήγημα περί επιστροφής του «μεγάλου αρχηγού» διατηρούνται ως αφήγημα από αυτά στα οποία τα «πολιτικά ορφανά» και οι πιστοί οπαδοί διατηρούν ως μύθος γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις.

Υγ.: Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ακολουθούν κατά γράμμα την αντιπολιτευτική τακτική που είχε χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας ως προς την καταστροφολογία και τον λαϊκισμό.