Προσωπική δικαίωση του Γρηγόρη Δημητριάδη, του ανθρώπου που συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος, αποτελεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Αυτό επισημαίνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ σε δήλωσή της στο «Μανιφέστο».

«Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από τον Αρειο Πάγο δεν προέκυψε ουδεμία σύνδεση της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Επομένως η υπόθεση ως προς την ΕΥΠ αρχειοθετείται, ενώ παραπέμπονται σε δίκη τέσσερις εκπρόσωποι εταιρειών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις παραπέμπονται μόνο για το πλημμέλημα της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, δυνάμει του επιεικέστερου νόμου που είχε ψηφιστεί το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με τις ισχύουσες διατάξεις, που ψηφίστηκαν επί ΝΔ, θα παραπέμπονταν για κακούργημα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που αυστηροποίησε το πλαίσιο για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επίσης ήταν αυτή που προχώρησε στην περαιτέρω θεσμική οχύρωση της πολιτείας και του πολιτικού συστήματος στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών. 

Ομως το πόρισμα του Αρείου Πάγου έχει και άλλη μία σημαντική διάσταση. Συνιστά προσωπική δικαίωση του Γρηγόρη Δημητριάδη, του ανθρώπου που συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος εδώ και δύο χρόνια με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων» τονίζει η ευρωβουλευτής.