Η κυβέρνηση περίμενε θεσμικά τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί για το ζήτημα των υποκλοπών την ώρα που η αντιπολίτευση κατέφευγε σε συκοφαντίες, επισημαίνει σε δήλωση του στο «Μανιφέστο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης

«Η ελληνική Δικαιοσύνη, στο ανώτερο επίπεδο, διενήργησε επί δύο έτη ενδελεχή προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ και των παρανόμων παρακολουθήσεων από κακόβουλο λογισμικό. Η έρευνα αυτή κατέληξε σε ένα πόρισμα άνω των 300 σελίδων με εξέταση του συνόλου των μαρτύρων και την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών. Τα ευρήματα ενδιαφέροντα. 

Πρώτον, οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ ήταν νόμιμες. Ο πρωθυπουργός είχε από την αρχή εντοπίσει τα κενά του θεσμικού πλαισίου και για αυτό το αλλάξαμε νομοθετικά, για να μην υπάρχει η παραμικρή αστοχία, αλλά οι επισυνδέσεις, με το τότε πλαίσιο, ήταν απολύτως νόμιμες.
Δεύτερον, δεν υπάρχει καμία σχέση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ με τις παράνομες παρακολουθήσεις του κακόβουλου λογισμικού και καμία σύνδεση υπηρεσιών του κράτους με αυτές, καθώς επίσης και καμία εμπλοκή κρατικού υπαλλήλου ή αξιωματούχου. 

Τρίτον, για τις παράνομες παρακολουθήσεις ασκείται ποινική δίωξη σε 4 φυσικά πρόσωπα, σε βαθμό πλημμελήματος λόγω εφαρμογής του Ποινικού Κώδικα του 2019, δηλαδή του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πριν το 2019 και σήμερα αυτά τα αδικήματα θα ήταν κακουργήματα.

Σε αυτή την έρευνα της Δικαιοσύνης η απάντηση της αντιπολίτευσης ήταν η καταγγελία. Καταγγελία που φθάνει στα όρια της γελοιότητας, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, και ιδίως ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης, κρίνουν ένα πόρισμα που δεν έχουν διαβάσει. Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα, παίρνοντας την σκυτάλη από τον κ. Πολάκη, δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη. Να θυμηθούμε ότι έτσι μας συστήθηκε και ως υποψήφιος. Ότι δήθεν δηλαδή η οικογένειά του έπεσε θύμα παραδικαστικού. Κλασική νοοτροπία πολιτικών τυχοδιωκτών. Εάν μας αρέσει η απόφαση είναι καλή η Δικαιοσύνη, εάν δεν μας αρέσει είναι πολιτικά καθοδηγούμενη η απόφαση. 

Σημειωτέον, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξελέγη με 21 ψήφους από τα 26 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και μόνο κομματική δεν είναι μια τέτοια ευρεία πλειοψηφία. 

Η κυβέρνηση, αντιθέτως, απολύτως θεσμικά περίμενε τη Δικαιοσύνη και έως τότε προέβη στις απαιτούμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου. Το ίδιο κάναμε σε όλες τις υποθέσεις. Ο σεβασμός μας στη Δικαιοσύνη δεν είναι α λα καρτ και με βάση την έκβαση των υποθέσεων. 

Η αντιπολίτευση για μια ακόμη φορά δείχνει ότι την ενδιαφέρει η Δικαιοσύνη, όπως και οι αρμοί της εξουσίας, μόνο εάν είναι να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν πολιτικούς αντιπάλους. Εδώ βέβαια δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα στην Ευρωβουλή, θα έδειχναν σεβασμό στη δικαστική κρίση; 

Τα πράγματα απλά: Η αντιπολίτευση θα λειτουργεί με τη συκοφαντία, τη φαντασία και τη σκευωρία και η κυβέρνηση θα απαντά με τις δικαστικές κρίσεις» τονίζει ο Θάνος Πλεύρης.