Ένα ακόμα κάστρο της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη έπεσε με πάταγο. Το Λαϊκό Κόμμα του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό εξασφαλίζει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στη Βουλή στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ισπανία, μπροστά από τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. Αν και οι κεντροδεξιοί δεν εξασφάλισαν πλειοψηφία για αυτοδύναμη κυβέρνηση, πέτυχαν μια μεγάλη νίκη που έρχεται να προστεθεί στην κυριαρχία των κεντροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή το φαινόμενο με τις εκλογικές ήττες των κομμάτων της Αριστεράς είναι επαναλαμβανόμενο, κάτι σηματοδοτεί όλο αυτό. Κάτι σημαίνουν οι αλλεπάλληλες ήττες των κομμάτων της Σοσιαλδημοκρατίας και των αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη γενικότερα. Και σίγουρα κάτι σημαίνει για τους πολίτες η κυριαρχία των κεντροδεξιών κομμάτων σχεδόν παντού. 

Είναι πλέον διαπιστωμένο πολιτικά ότι η Αριστερά δεν μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν δίνει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της οικονομίας, της κοινωνίας, της εγκληματικότητας και της μετανάστευσης. Δεν δίνει λύσεις η Αριστερά, γι’ αυτό και οι πολίτες τής έχουν γυρίσει την πλάτη. 

Δεν είναι τυχαία τα εκλογικά αποτελέσματα από την Ελλάδα και την Ισπανία μέχρι τη Σουηδία και την Κύπρο. Είναι αποτελέσματα τα οποία σχετίζονται με τον ρεαλισμό που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας τα κόμματα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Σε αντίθεση με την Αριστερά, τα κόμματα της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη δίνουν λύσεις, δίνουν απαντήσεις και έχουν πειστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τις κοινωνίες γενικότερα. 

Σε αντίθεση με τα κόμματα της Αριστεράς, στα οποία οι πολίτες δεν δίνουν πλειοψηφικά ποσοστά, η Κεντροδεξιά στην Ευρώπη αποτελεί το πολιτικό μέλλον με συγκεκριμένες προτάσεις και απαντήσεις στα σημεία των καιρών. Η Ευρώπη έχει τις ίδιες ανάγκες με τη χώρα μας. Οι πολίτες ζητούν ανάπτυξη, ευημερία, ασφάλεια, προοπτική και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Αυτά είναι τα μεγάλα ζητούμενα στη σύγχρονη κοινωνία. 

Στην Ελλάδα οι πολίτες αποφάσισαν δύο φορές και έδωσαν μεγάλη πλειοψηφία στη ΝΔ. Στην Ισπανία οι πολίτες γκρέμισαν από την εξουσία τους Σοσιαλιστές και εξαφάνισαν εκλογικά τους Ρodemos. Η Ευρώπη θέλει λύσεις στην καθημερινότητά της. Για αυτό και η Kεντροδεξιά κυριαρχεί παντού… 

Μόνο σε υποψήφιους μεγάλων δήμων θα ανακοινώσει στήριξη η Πειραιώς 

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν μεταθέσει μερικές ημέρες μετά τις τελικές αποφάσεις της ΝΔ για τις στηρίξεις στους δήμους όλης της χώρας. Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό του κυβερνητικού κόμματος.

Η ΝΔ θα δώσει στηρίξεις στους μεγάλους δήμους της χώρας και στους άλλους θα αφήσει ελεύθερες τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους. Σωστή επιλογή. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και μόνο στους μεγάλους δήμους θα δοθούν στηρίξεις. Πουθενά αλλού… 

Από Σεπτέμβριο οι νέες μετρήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 

Μια σειρά από «δημοσκοπήσεις» μαθαίνω ότι χρησιμοποιούν υποψήφιοι δήμαρχοι για να πείσουν τους πολίτες και τους ψηφοφόρους τους ότι προηγούνται και ότι θα κερδίσουν τις εκλογές. Να εξηγήσουμε στους αναγνώστες μας ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν μετρήσει δήμους και περιφέρειες έχουν διενεργηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα καμία δημοσκόπηση δεν έχει γίνει. Οι νέες μετρήσεις θα ξεκινήσουν μετά τα μπάνια του λαού. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν επιστρέψει στις μόνιμες κατοικίες και στις δουλειές τους. Μέχρι τότε υπομονή…