Νέο άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους έκανε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τους νέους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησής του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθετώντας την πολιτική της μετριοπάθειας και του Κέντρου, αξιοποίησε στελέχη άλλων κεντρογενών κομμάτων, στηρίζοντας την υπερκομματική ταυτότητα αρκετών κυβερνητικών στελεχών. 

Ως προς τις επιλογές που ανακοινώθηκαν χθες, σημειώνεται ότι κανείς από τους γενικούς γραμματείς δεν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Τονίζεται δε πως αξιοποιούνται και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η Ζέφη Δημαδάμα, η οποία ήταν προσωπική φίλη της Φώφης Γεννηματά και έχει ιστορία στο ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνη Ισότητας του Κινήματος, αλλά και ο Νίκος Μηλαπίδης, που διετέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ποτάμι. 

Με τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού αξιοποιούνται στελέχη από τον δημόσιο τομέα, όπως οι Δραμαλιώτη και Καμπούρης, και οι δύο στελέχοι της ΓΓ Συντονισμού, Κόλλια, στέλεχος ΤΑΙΠΕΔ, Καλύβα, στέλεχος υπ. Υγείας, και Καρασιώτου, στέλεχος του ΓΛΚ, αλλά και στελέχη από την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως οι Αϊβαλιώτης, Ψύλλα, Κατσαρός, Αγγελής, Μαγουλάς και Καράντζαλος. 

Ο πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, επιβεβαίωσε ότι αυτά που λέει τα κάνει πράξη. Μπορεί να γκρινιάζουν ορισμένοι σκληροί κομματικοί που θα ήθελαν να δουν στην κυβερνητική μηχανή μόνο στελέχη της ΝΔ, αυτό όμως στην εποχή του 2023 δεν μπορεί να υιοθετηθεί από μια κυβέρνηση που θέλει να λέει ότι εκπροσωπεί το Κέντρο και τη μετριοπάθεια παντού. 

Χωρίς να αποκλείονται τα στελέχη της ΝΔ, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης πέτυχε έναν άθλο στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Πήρε 41% έχοντας ένα άθροισμα 15% των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιότερά του. Αυτό σημαίνει ότι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική η στροφή της ΝΔ προς το χώρο του Κέντρου και αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο εκλογικό αποτέλεσμα… 

Αυτόν ακριβώς τον εκλογικό άθλο που πέτυχε ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει όλα τα στελέχη της ΝΔ να αναγνωρίσουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα είχε την ατυχία να βρίσκεται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας προσωπικά. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει όλοι στη ΝΔ να την καταλάβουν καλά. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…