Μια κυρία από το ΠΑΣΟΚ και ένας κύριος από το Ποτάμι, η Ζέφη Δημαδάμα και ο Νίκος Μηλαπίδης, είναι τα πρόσωπα έκπληξη που αναλαμβάνουν τις γενικές γραμματείες δύο υπουργείων που η κυβέρνηση δίνει βαρύνουσα σημασία.

Η κ. Δημαδάμα στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι αντίστοιχο είχε και ως τομεάρχης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ποτάμι, ο κ. Μηλαπίδης αναλαμβάνει υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη την Κοινωνική Ασφάλιση.

Είναι προφανές ότι το άνοιγμα του πρωθυπουργού σε στελέχη που κατά το παρελθόν ανήκαν σε κόμματα του ευρύτερου κεντρώου- κεντροαριστερού χώρου συνεχίζεται και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα είναι διαρκείας! Πάντως, έχει κι αυτό τη σημασία του, οι μισοί γενικοί γραμματείς παραμένουν στη θέση τους με χαρακτηριστικότερη όλων την περίπτωση του Αντώνη Οικονόμου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που φαίνεται ότι απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού παραμένει σ’ αυτήν τη θέση πολλά χρόνια. Ας σημειωθεί ότι πρώτη φορά τοποθετήθηκε σ’ αυτήν τη θέση επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.