H παράσταση Τσίπρα στο Θέατρο Ρεματιάς με τίτλο «το όραμά μου για το 2027» ήταν τελικά μια επανάληψη του έργου «καταστροφολογία, fake news και μαύρες αγκινάρες» που παιζόταν καθημερινά την περίοδο 2019 – 2023, κυρίως όμως πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του τελικά δεν πήραν κανένα μήνυμα…

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Θεατράκι στη Ρεματιά στο Χαλάνδρι για να πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία. Μόνο που τελικά ήταν απλά η επανάληψη του έργου που καθημερινά παίχτηκε το προηγούμενο διάστημα, κούρασε και σταμάτησε να κόβει εισιτήρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας «έριξε» στο… σανίδι τα περί πλούσιων, τα περί καρτέλ και φορολόγησής τους. Και μίλησε για ένα πρόγραμμα που όμως δεν κατάφερε να πείσει πώς αυτό θα χρηματοδοτηθεί. Αφήνοντας έτσι ένα τεράστιο κενό. Ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί πέραν των αναφορών σε χρήματα που θα πέσουν από τον… ουρανό. Το ερώτημα από πού θα βρεθούν οι πόροι που απαιτούνται και που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη.

Έτσι το ενδεχόμενο της φοροαφαίμαξης της μεσαίας τάξης καθίσταται επίκαιρο μέσα από τη λογική που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Φοροαφαίμαξη που κάποιοι μαρτυριάρηδες όπως ο Κατρούγκαλος αλλά και η Τσαπανίδου και η Φωτίου αποκάλυψαν.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του επέλεξε την καταστροφολογία. Και αφού δήλωσε πως η χώρα σώθηκε από την κυβέρνησή του υποστήριξε πως πλέον «δεν βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη, αλλά το αντίθετο. Η απόσταση μεγαλώνει, είμαστε σε πορεία απόκλισης» είπε και άφησε υπονοούμενα για επανάληψη των φαινομένων που την οδήγησαν στη χρεοκοπία αν ξαναβγεί κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε για απειλή φτώχειας που «χτυπά την πόρτα σε έναν στους τρεις Έλληνες» και που θα μεγαλώσει αν επαναληφθεί το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών.

«Το χειρότερο ποσοστό μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ, που βρίσκει αντίστοιχο μόνο στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία» είπε και πρόσθεσε πως «αυτή η υποβάθμιση της θέσης της χώρας αποτυπώνεται στις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων, και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας»

Για να συνεχίσει:

«Αποτυπώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην κάκιστη κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αφέθηκε χωρίς καμία στήριξη την περίοδο της πανδημίας.

Και είναι ακριβώς για αυτό που καταλήξαμε στην πανδημία να έχουμε τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων από ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Αποτυπώνεται επίσης στον τομέα των επενδύσεων, όπου η ΝΔ πανηγυρίζει γιατί αποκρύπτει ότι το σύνολο σχεδόν των επενδύσεων της τελευταίας τετραετίας αφορούσαν ιδιωτικοποιήσεις, επαναγορά τουριστικών ακινήτων και αγορές κόκκινων δανείων από funds.

Και είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που δεν αφήνουν κανένα παραγωγικό αποτύπωμα και εκτοξεύουν άλλη μια φορά το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, δημιουργώντας και πάλι κινδύνους που θεωρούσαμε ότι έχουμε ξεπεράσει.

Όπως αποτυπώνεται, τέλος, και στη χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στην απαξίωση των δημόσιων υποδομών, όπως αποδείχτηκε από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Αλλά και στην ψηφιακή υστέρηση που οδηγεί στο ένα φιάσκο πίσω από το άλλο.

Με τελευταίο τραγελαφικό παράδειγμα την κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων που ταλαιπώρησε επί δύο ημέρες δεκάδες χιλιάδες μαθητές».

Και κατέληξε αναδεικνύοντας και πάλι την αγωνία του για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μιλώντας για σοκ της κοινωνίας από το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης για να παίξει και πάλι το χαρτί του εθνικού τυμβωρύχου επικαλούμενος τον θάνατο της 63χρονης στην Κω και της 19χρονης στη Νέα Μάκρη.