Πλαισιωμένος από τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο την επομένη της νέας εκλογικής ήττας ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά επιλέγει να τα… κάψει αφού τους καθιστά «συνένοχους» και «συμμέτοχους» στις εξελίξεις μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Θέατρο της Ρεματιάς δεν έγινε μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα όπως την προηγούμενη φορά. Δίπλα του έκατσαν η Εφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τέσσερα στελέχη του κόμματος που θα μπορούσε το καθένα να προταθεί για να αναλάβει τις τύχες του εφόσον ο σημερινός πρόεδρος επιλέξει να αναχωρήσει μετά τις εκλογές.

Και αν κάποιος αναρωτιέται για ποιο λόγο να… κάψει τους… δελφίνους η απάντηση είναι απλή. Ακόμη και αν επιλέξει την αναχώρηση το ποιος θα αναλάβει το κόμμα παίζει ρόλο στο πώς και αν θα επιστρέψει. Ένα νέο φιλόδοξο πρόσωπο ενδεχομένως να του έκοβε το δρόμο. Ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αν έμπαινε στη διαδικασία δύσκολα θα μπορούσε ο Τσίπρας να αναστρέψει το σκηνικό εντός του κόμματος μελλοντικά.

Τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φορτώνονται το πρόγραμμα στο οποίο οι πολίτες γύρισαν την πλάτη. Μαζί με τον Τσίπρα πηγαίνουν στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Ο νυν πρόεδρος του κόμματος έχει αναλάβει την ευθύνη για την ήττα της 21ης Μαΐου αποδίδοντάς τη όμως επί της ουσίας στα μέλη του κόμματος και στους πολίτες που δεν κατάλαβαν τι έκαναν.

Η επόμενη ήττα όπως φαίνεται θα επιδιώξει να μην έχει έναν πατέρα, αλλά πολλούς. Και να έχει και μητέρα…