Τον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Τσίπρα απείχε από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Έτσι δεν ψήφισε το νόμο για τα ίσα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Τον Οκτώβριο του 2021 είχε ήδη καταψηφίσει το νόμο που περιελάμβανε και τον προσωπικό βοηθό. Την Τετάρτη ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου επιχείρησε ένα επικοινωνιακό σόου και υποσχέθηκε προσωπικούς βοηθούς για 70000 ωφελούμενους…

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και περιηγήθηκε στους κεντρικούς δρόμους Κυψέλης, για ν΄ «ανακαλύψει» - έχοντας διατελέσει 4,5 χρόνια πρωθυπουργός και 4 χρόνια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - τις δυσκολίες προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν.

«Στόχος μας ήταν κι εγώ ο ίδιος να συνειδητοποιήσω και να καταλάβω τι μπορεί να σημαίνει για έναν συμπολίτη μας με αναπηρία να θελήσει να έχει αυτό που κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει, δηλαδή να βγει από το σπίτι και να πάει να πιει έναν καφέ. Αυτό το αυτονόητο πράγμα δεν μπορεί να το έχει ένας συμπολίτης μας με αναπηρία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του κόμματος που καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ίσα δικαιώματα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το νομοσχέδιο το οποίο περιελάμβανε το θεσμό του προσωπικού βοηθού αλλά απέδειξε πως δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Απευθύνθηκε στα μέλη του συλλόγου παραπληγικών και να πει ότι «το κρίσιμο είναι να έχει τη δυνατότητα ένας πολίτης με αναπηρία να μπορεί να ενταχθεί ισότιμα στη ζωή και τον κοινωνικό ιστό κι αυτό σημαίνει πρώτα να έχει τη δυνατότητα στην εργασία»

Πρόσθεσε ότι «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει αύξηση 20% στο επίδομα αναπηρίας και κατέληξε ότι «προβλέπει τη δυνατότητα προσωπικού βοηθού για 70.000 ωφελούμενους».

«Διότι υπάρχουν ανάπηροι συμπολίτες μας για τους οποίους αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για να μπορέσουν αν επιβιώσουν με αξιοπρέπεια» είπε, ο Αλέξης Τσίπρας που με απόφασή του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο…