Απάντηση στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες στο debate των πολιτικών αρχηγών, για τις υποκλοπές, έδωσε η Σοφία Βούλτεψη, με δηλώσεις της στο mega.

«Απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει αναλάβει την ευθύνη και το θέμα είναι στη δικαιοσύνη», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην αποστροφή του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα ότι ο πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο επί της πρωθυπουργίας του, σκάνδαλο που έχει να
κάνει με την ευθύνη της ΕΥΠ», όπως είπε.

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, τόνισε ότι ανέλαβε με θάρρος τις ευθύνες του, ενώ υπογράμμισε τις δύο πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις στις οποίες προχώρησε για το θέμα. «Αυτή η υπόθεση είναι μια σκιά για την κυβέρνηση μας, δεν έχω αμφιβολία και δεν έπρεπε να γίνει. Σύμφωνα με τον economist η δημοκρατία μας έχει κάνει πρόοδο παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών», υπογράμμισε. Ο ίδιος τόνισε ότι δε σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί για τις υποκλοπές.

Όπως σχολίασε σήμερα η Σοφία Βούλτεψη, «η αντιπολίτευση σηκώνει το θέμα χωρίς να ξέρει τι αποτέλεσμα θα βγει και ποιος παρακολουθούσε ποιον, γιατί δεν δέχομαι ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε όλους τους κοντινούς του και δεν είχε την περιέργεια να παρακολουθήσει τους αντιπάλους του για παράδειγμα. Το "σκάνδαλο" που είπε, δεν σημαίνει ότι είναι δικό του».

Η ίδια συμπλήρωσε, αναφορικά με το debate, ότι οΚυριάκος Μητοστάκης έκανε ό,τι υποσχέθηκε και μάλιστα σε περιόδους κρίσης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014