Τις τρεις βασικές προτεραιότητες στον τομέα της ασφάλειας μετά τις εκλογές, περιέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στην Β3 Περιφέρεια Αθηνών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον Alpha, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».


Ως πρώτη προτεραιότητα ανέφερε την ολοκλήρωση του Φράχτη στον Έβρο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου, ο Φράχτης μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια και να ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας μας, καθώς έχει αποδειχθεί το καλύτερο αποτρεπτικό μέσον έναντι της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κι ένα σημαντικό εθνικό οχυρωματικό έργο.


«Η κατασκευή του Φράχτη στον Έβρο θα συνεχιστεί κανονικά και μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα καλύψουμε το σύνολο του ποταμού Έβρου που είναι τα ελληνοτουρκικά και ευρωτουρκικά σύνορα με τον Φράχτη που είναι η πιο αποτελεσματική δυνατότητα αντιμετώπισης τόσο της παράνομης μετανάστευσής που είναι πηγή εγκληματικότητας και τρομοκρατίας αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα ισχυρό μέτρο για την ασφάλεια της χώρας γιατί είναι ένα οχυρωματικό έργο που δεν επιτρέπει ούτε σε τανκς να το περάσει. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τα σύνορά μας»


Ως δεύτερη προτεραιότητα ο κ. Θεοδωρικάκος έθεσε την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός σημείωσε ότι στην Αττική υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας και ότι στα προηγούμενα τρία χρόνια προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ τοποθετήθηκαν όλοι οι απόφοιτοι των σχολών, περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί. Και ανήγγειλε ότι το ίδιο θα συνεχιστεί προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας.


Ως τρίτη προτεραιότητα ανέφερε την απελευθέρωση αστυνομικών από πάρεργα, όπως ήταν η χορήγηση του γνήσιου της υπογραφής και η εφαρμογή της απόφασης για μη διαβίβαση πλέον δικογράφων από αστυνομικούς. Όπως επίσης η καθιέρωση καταθέσεων φυλακισμένων στα δικαστήρια, μέσω διαδικτύου, ώστε να μη γίνονται μεταγωγές, γεγονός που θα εξοικονομήσει έμψυχο δυναμικό.


Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ελπίδα όποιος κι αν είναι νικητής να δείξει μια καλύτερη στάση στην εφαρμογή και στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. «Η πατρίδα μας έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και πολιτικά και γεωστρατηγικά. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και την ακεραιότητα της πατρίδας μας με όλες μας τις δυνάμεις. Η Ελλάδα έχει ενισχυθεί. Είναι αξιοσέβαστη στην περιοχή. Οι γείτονές μας πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι καλύτερο να έχουμε ειρηνικές σχέσεις οι οποίες θα στηρίζονται στο σεβασμό των αρχών του Διεθνούς Δικαίου».


Σε ερώτηση για τις ελληνικές εκλογές τόνισε ότι «έχει ξεκαθαρίσει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο μια κυβερνητική πρόταση που είναι σαφής, ξεκάθαρη και αξιόπιστη. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό για να έχουμε αυτοδυναμία και να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Όπως εξήγησε αυτό δεν είναι κομματικός εγωισμός. Επισήμανε ότι οι ημέρες που θα ακολουθήσουν δεν πρόκειται να είναι εύκολες και γι’ αυτό ο τόπος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. Θύμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση κράτησε όρθια την οικονομία και τη χώρα εν μέσω αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων. Και πρόσθεσε: «Η χώρα μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον αρκεί να έχει μια σταθερή κυβέρνηση. Και αυτή κατά τη γνώμη μας, η ΝΔ. Από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν βλέπω εναλλακτικές λύσεις. Αυτά που προτείνει ο κ. Τσίπρας δεν είναι σαφή. Αλλάζουν κάθε δυο μέρες. Βλέπω ότι ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται στο πώς θα διαχειριστεί την ήττα του που βλέπει να έρχεται και έχει ήδη πολλά εσωκομματικά προβλήματα. Η θέση του κ. Ανδρουλάκη επίσης δεν είναι καθόλου σαφής. Είναι ενισχυμένη η ΝΔ αλλά αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην κάλπη αφού πολλοί θα αποφασίσουν την τελευταία εβδομάδα».


Ξεκινώντας την συνέντευξή του στον Νίκο Μάνεση ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και τόνισε: «Πολύ τυχεροί όσοι άνθρωποι έχουν ακόμα τη μάνα τους στη ζωή. Πολύ τυχεροί. Η δική μου έχει φύγει αλλά είναι πάντα στο μυαλό και στη καρδιά μου και όσο ζω θα είναι πάντα εκεί. Να με συντροφεύει και να μου δίνει δύναμη 24 ώρες το 24ωρο».