Στο ίδιο έργο θεατές στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει ξανά στο τραπέζι τον «μπαμπούλα» της δεξιάς. Δηλώνει ότι ναι μεν στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η… ανατροπή αλλά διευκρινίζει στη συνέχεια ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποτραπεί η επανάληψη των αποτελεσμάτων της 21ης Μαίου για να μη καταστεί εφικτή η «εγκαθίδρυση» μιας «ανεξέλεγκτης δεξιάς»…

Μετά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής που συνέστησε ο ίδιος και από την οποία απουσιάζουν… γνωστά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε να δηλώνει ότι «λάβαμε το μήνυμα» και να υποστηρίζει πως «η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών».

Ουσιαστικά αυτό που δείχνει να υποστηρίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η σύσταση μιας επιτροπής που απαρτίζεται από 20 μέλη μεταξύ των οποίων η Ράνια Σβίγκου, η Πόπη Τσαπανίδου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης και άλλοι είναι δείγμα ότι το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες έφτασε στην Κουμουνδούρου.

Και να αναφέρει ακόμη ότι «κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βελτιωθούμε» αλλα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει τον πήχη ψηλά» με στόχο την «ανατροπή των συσχετισμών των εκλογών» της 21ης Μαΐου.

Μόνο που αμέσως μετά ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός ζητά απαντήσεις στα προβλήματα του, ζητά άμβλυνση των ανισοτήτων, ζητά δικαιοσύνη». Υποστήριξε πως αυτό θέλει η πλειοψηφία, που σημειωτέον έδωσε ένα ισχυρότατο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι θα «επανασυστήσει» τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνοντας και αυτός στην λογική ότι το πρόγραμμά του, το ακοστολόγητο πρόγραμμα που συνεργάτες του όπως ο Νίκος Μπίστης δηλώνουν ότι έχει «κάποιες υπερβολές», είναι αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό στους πολίτες.

Και συνέχισε με τη λογική του «μπαμπούλα» της δεξιάς και τη διχαστική ρητορική που τον οδήγησε στην πανωλεθρία της 21ης Μαίου αφού σημείωσε πως «Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα» επανέλαβε ότι πρέπει «να αποτρέψουμε μία παντοδυναμία μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα επιβάλει σαρωτικές αλλαγές».

Πρέπει «να αποτρέψουμε μία εφιαλτική προοπτική μίας παντοδύναμης δεξιάς» κατέληξε, δείχνοντας πως ούτε το μήνυμα έφτασε στην Κουμουνδούρου ούτε η τακτική του φταίνε οι πολίτες γιατί ψήφισαν ΝΔ, πρόκειται να αλλάξει...