Mε εύστοχο τρόπο σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το «φίμωτρο» που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές και στελέχη του στο πλαίσιο της... ανασύνταξης που αποφάσισε εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνει να βρει τα αίτια της εκλογικής του συντριβής στην επικοινωνιακή του στρατηγική, προσπερνώντας ότι οι πολίτες καταψήφισαν, για μια ακόμη φορά, την υποσχεσιολογία όπως αυτή δηλώνεται και στο πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ που εξήγγειλε, την απουσία προτάσεων και λύσεων και την κατάληψη της εξουσίας ως τη μοναδική του έγνοια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στη Νέα Δημοκρατία «επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής».

«Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά τους, ψάχνουν την επιβίωση τους σε... δημοκρατικές διαδικασίες, αναθέτοντας στο Γραφείο Τύπου την απόφαση ποιοι θα εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ.