Για… αυξημένες αρμοδιότητες που δεν συνάδουν με τον ρόλο του γραφείου Τύπου, κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον… φετφά για την εκπροσώπηση του κόμματος στα κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης συνολικά. Η γκρίνια των στελεχών προς το παρόν παραμένει πάντως εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

Εν αναμονή της συζήτησης, που σύμφωνα πληροφορίες διεξάγεται μεταξύ υπουργείο Εσωτερικών και ΕΣΡ αναφορικά με την παρουσία υποψηφίων στα ΜΜΕ, στην Κουμουνδούρου το θέμα που συζητείται είναι η απόφαση να εκπροσωπείται το κόμμα από συγκεκριμένα πρόσωπα και μόνο με την έγκριση του γραφείου Τύπου, δηλαδή της Πόπης Τσαπανίδου.

Τα σχόλια αναφορικά με τις… δημοκρατικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει πολλούς στην Κουμουνδούρου να αντιδρούν και να μεταφέρουν αυτή την γκρίνια στην ηγετική ομάδα. Προς το παρόν. Διότι το να πρέπει να εγκριθεί ένα στέλεχος από το γραφείο Τύπου ή να επικοινωνούν τα μέσα με αυτό για την εκπροσώπηση ενός κόμματος που δηλώνει κόμμα εξουσίας αν μη τι άλλο δεν προάγει τις εσωκομματικές διαδικασίες. Η δε προς τα έξω εικόνα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Σε κάθε περίπτωση ένα θέμα που θίγεται είναι ότι η ηγετική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες… αρμοδιότητες. Και κάποιες από αυτές είναι κόντρα στη… συλλογικότητα και τις… ανοιχτές διαδικασίες που κάποιοι εκτιμούν πως εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.