Στον αέρα τινάζει τον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διατηρηθούν σε ισχύ και για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι περιορισμοί  στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις των υποψήφιων βουλευτών και των στελεχών των κομμάτων.

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα ήταν να μπουν μπροστά τα στελέχη που απαρτίζουν την εκλογική επιτροπή του κόμματος για να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να διατυπώσουν τις θέσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτή η μικρή και σφικτή ομάδα κρούσης αποτελείται από δημοφιλή στελέχη του κόμματος, τα οποία, τουλάχιστον όπως το έχει στον σχεδιασμό της η Κουμουνδούρου, δεν αποτελούν κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους και θα παραμείνουν στη γραμμή του κόμματος. Όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα κι αν πρόκειται για στελέχη με μεγάλη ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να περάσουν από κόσκινο πριν τους δοθεί τοι ελεύθερο να μιλήσουν δημοσίως. 

Με τους περιορισμούς για τον αριθμό των εμφανίσεων να παρεμένουν σε ισχύ, αυτό το σχέδιο φαίνεται να ναυαγεί. Ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλος και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να καλυφθεί μόνο με τα πρόσωπα που επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του. Αναγκαστικά, λοιπόν, στα τηλεοπτικά παράθυρα θα εμφανιστούν και στελέχη που υπό άλλες συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκρυβε και πλέον η εκλογική επιτροπή θα προσεύχεται να μην επαναληφθούν οι μεγάλες γκάφες του Γιώργου Κατρούγκαλου και της Θεανώς Φωτίου.