Ηχηρές απουσίες φαίνεται να έχει η Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σημαντικά στελέχη του φαίνεται να απουσιάζουν από αυτήν. Πρόκειται για πρόσωπα-γερά χαρτιά του κόμματος, ορισμένοι από τους οποίους κατέγραψαν και πολύ καλές αποδόσεις όσον αφορά τη σταυροδοσία στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Για παράδειγμα μία τέτοια περίπτωση είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για στελέχη που εκπροσωπούν τις διαφορετικές τάσεις που παρατηρούνται εντός του κόμματος. Επιπλέον, αισθητή είναι και η περιορισμένη παρουσία της λεγόμενης «Ομπρέλας», δηλαδή της μειοψηφίας.

Έκπληξη η απουσία Ηλιόπουλου, Γεροβασίλη, Σπίρτζη

Η απουσία από τη λίστα του πρώην υφουπουργού Νάσου Ηλιόπουλου έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς πρώτευσε στη σταυροδοσία της Α΄ Αθηνών, έχοντας προηγουμένως διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και θητεύσει ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας.

Οι ιδιαίτερα αυξημένες μετοχές του κ. Ηλιόπουλου στο εσωκομματικό χρηματιστήριο μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών έχουν επισημανθεί από όλες τις τάσεις, όταν με την εκλογική του επίδοση ξεπέρασε ιστορικά στελέχη, όπως ο Νίκος Βούτσης και άφησε εκτός Βουλής τον Νίκο Φίλη.

Πλην της Κατερίνας Νοτοπούλου, χωρίς σημαντική εκπροσώπηση είναι στη νέα Εκλογική Επιτροπή και η κατεξοχήν «προεδρική» τάση, η «Κίνηση Μελών», καθώς απουσιάζουν κορυφαία στελέχη της όπως για παράδειγμα η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ανεπαίσθητη είναι και η παρουσία της μειοψηφίας, δηλαδή της «Ομπρέλας».