Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» εμφανίστηκε ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και στην ήττα που δέχθηκε το κόμμα του, βλέποντας την εξαιρετική μείωση των ποσοστών του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούλης κατά την αποτίμηση των αποτέλεσματων που έκανε, είπε: «Ο κόσμος δεν εμπιστεύτηκε. Εμείς πιστεύουμε ότι πέρα από τα λάθη που έγιναν, λάθη πολιτικού αφηγήματος κι αυτού που εκπέμφθηκε στις δημόσιες συζητήσεις, υπήρξε έντονο το στοιχείο του φόβου και της τρομοκράτησης των πολιτών περί ”Μητσοτάκης ή χάος” που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα».

«Τα προβλήματω των πολιτών είναι εκεί κι εμείς δίνουμε απαντήσεις προγραμματικές»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννούλης: «Ξεχνάμε όμως κάτι, τα προβλήματα δεν άλλαξαν. Κι επειδή η προεκλογική εκστρατεία στην δημόσια σφαίρα έγινε με όρους μίας ατζέντας που μόνο στα προβλήματα των πολιτών δεν ακουμπούσε, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τον πήχη ξανά ψηλά, τον πήχη της νίκης, μετά την πρώτη αυτοκριτική και την αποτίμηση των εκλογών που έγιναν. Τα προβλήματα των πολιτών είναι εκεί κι εμείς δίνουμε απαντήσεις προγραμματικές».

Σε σχέση με την τελευταία του αναφορά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας, μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του: «Αλλαγές ή προσαρμογές δεν αλλοιώνουν το βασικό νόημα του προγράμματός μας. Είναι μάχη νίκης κι όχι ήττας η μάχη που δίνουμε, για να έχει ο λαός φθηνότερο ψωμί, για να μην βλέπει κάθε μέρα ανατιμήσεις που πηγαίνουν στις τσέπες μίας ολιγομελούς ομάδας επιχειρηματιών. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα και θα παλέψουμε, όποιες κι αν είναι οι αντιξοότητες, όπου θα προτείνουμε σταθερές λύσεις για να φύγουμε από την Ελλάδα των επιδομάτων, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής».