Για «μισές αλήθειες» που «συνήθως οδηγούν σε μεγάλα ψέματα» κατηγορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο τελευταίος, μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε «σαν ξαναζεσταμένο φαγητό σε καινούργιο "πιάτο"» το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο κοστολογείται στα 83 δισ. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας συνιστά να στον κ. Τσίπρα «να ασχοληθεί με τις τρύπες που ανοίγουν στα δημόσια οικονομικά οι δαπάνες του δικού του προγράμματος», από το να «έχει απορία πώς θα καλυφθούν τα 3 δισ. ευρώ του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Ολόκληρη η δήλωση 

«"Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει πιστευτό"… ακόμη και από αυτούς που το κατασκεύασαν. Και κατά πώς φαίνεται ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποδράσει από τον ιστό των ψεμάτων στον οποίο έχει εγκλωβιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε σαν ξαναζεσταμένο φαγητό σε καινούργιο "πιάτο" το "νέο" παλιό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κοστίζει 83 δισ. ευρώ στην τετραετία και δημιουργεί μεγάλα πρωτογενή ελλείμματα στην ελληνική οικονομία.

Παρά ταύτα, αντί να ασχοληθεί με τις τρύπες που ανοίγουν στα δημόσια οικονομικά οι δαπάνες του δικού του προγράμματος, ο κ. Τσίπρας ανησυχεί περισσότερο για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τα 3 δισ. ευρώ πρόσθετων μέτρων του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, τα οποία αναφέρονται ως επιπρόσθετα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας 2023-2026.

Κοινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέτρα 83 δισ. ευρώ και έχει απορία πώς θα καλυφθούν τα 3 δισ. ευρώ του προγράμματος της ΝΔ.

Ως γνήσιος θιασώτης της «μαγικής» αριστερής σκέψης, μας λέει ότι τα επόμενα χρόνια και χάρη στο πρόγραμμά του με 20 δισ. ευρώ τον χρόνο δαπάνες και απώλεια εσόδων θα πετύχει 2 έως 2,2% πλεόνασμα σε ετήσια βάση. Του συστήνουμε να μελετήσει καλύτερα και το μεσοπρόθεσμο αλλά και την αποδόμηση των 5 νέων fake news του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύουν την ανακοίνωσή μας και ελπίζουμε κάποτε να καταλάβει ότι οι μισές αλήθειες συνήθως οδηγούν σε μεγάλα ψέματα.

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες έδειξαν ότι δεν θέλουν πια ούτε μισές αλήθειες ούτε μεγάλα ψέματα σαν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και θα το επιβεβαιώσουν ξανά στις 25 Ιουνίου».