Μια χούφτα άνθρωποι υποδέχθηκαν στη Λάρισα τον Αλέξη Τσίπρα για ν’ ακούσουν την ομιλία του, στην ίδια μονότονη επανάληψη καταστροφολογικών εσχατολογιών· πάντα στην προσπάθεια να «φιλοτεχνεί» μια εικόνα που μόνο αυτός και οι φανατικοί οπαδοί του κόμματός του έχουν ως… πραγματικότητα.

Στον κάμπο, που όταν μιλά βγαίνουν κυβερνήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας σιώπησε συμμετέχοντας στην αδιαφορία με την οποία τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη σε όλους όσοι επιχειρούν, στο πλαίσιο της προσωπικής πολιτικής επιβίωσής τους, να διασύρουν τη χώρα και να τη σύρουν σε εκλογικές μάχες απαιτώντας να μη δοθεί ισχυρή εντολή στην επόμενη κυβέρνηση, παρακαλώντας να δημιουργηθούν συνθήκες αστάθειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Λάρισα και διαπίστωσε από τη συγκέντρωση που έγινε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν ήταν κάτι που έτυχε, αλλά ότι το 40,8% του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του δικού του 19,8% ήταν μια συγκεκριμένη και συγκροτημένη στάση.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου τρόμαξαν. Διότι από τη συγκέντρωση διαπίστωσαν ότι το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης (που ουσιαστικά αποτύπωσε και το αποτέλεσμα σε όλη την επικράτεια) δύναται να επαναληφθεί. Ίσως δε με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά γράφοντας μπροστά στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ το νούμερο 1.

Εν αντιθέσει με τις ομιλίες του πριν από τις πρώτες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας δεν άντεξε: μίλησε περίπου 25 λεπτά κι έφυγε. Αλλωστε όλα όσα είπε δεν διαφέρουν σε τίποτα από κείνα που λέει διαρκώς. Απλώς εμπλούτισε τα λεγόμενά του με το θέμα που ανέκυψε από τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού καθώς και τους τραγικούς θανάτους εξαιτίας των προβλημάτων στο ΕΚΑΒ με τα ασθενοφόρα και τους διασώστες.

Όμως και αυτά ουδόλως εισφέρουν το παραμικρό. Η τυμβωρυχία που έχει επιχειρήσει όλο αυτό το διάστημα είναι ορατή και δύσκολα μπορεί να πείσει ότι ο ίδιος θα μοιράσει χρήμα και θα κάνει προσλήψεις για ν’ αλλάξει τα δεδομένα, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς σχέδιο.