Παρά τις ελπίδες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Ιωνία του Βόλου, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες με τη... λαοθάλασσα που μίλησε ο άχαστος της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπραςαπηύθηνε ομιλία στους συγκεντρωμένους μπροστά στο μνημείο της ΕΠΟΝ, το οποίο όπως είπε θυμίζει ότι «τίποτε δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε με αγώνες» για να προσθέσει ότι «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου».

Ακολούθως απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύει τη ΝΔ» και έβαλε «το δίλημμα των εκλογών: Ή υπέρ της αυτοδυναμίας και της παντοδυναμίας της ΝΔ για να υλοποιήσει το σχέδιό της που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μία δύναμη που θα μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να αποτρέψει το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας».