«Ντουντούκες και μικροφωνικές, ειδικότερα σε λαϊκές γειτονιές, με τα ηχητικά μηνύματα της προεκλογικής μας καμπάνιας», μεταξύ άλλων «επαναστατικών» και εξόχως γραφικών συστήνει εγκύκλιος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

«Από τη Δευτέρα 12 Ιούνη και μέχρι τις εκλογές, συγκροτούμε κλιμάκια για τη μόνιμη παρουσία μας έξω από τα super markets, όπου θα μοιράζεται αποκλειστικά το υλικό μας για την ακρίβεια. Ενεργοποιούνται στο πεδίο της επικοινωνίας επιβοηθητικά των ΝΕ και οι συνεργάτες των υπ. βουλευτών. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δώσει αυτή τη μάχη σαν να υπάρχει σταυρός και σε αυτήν την κάλπη και να κινητοποιήσει εκ νέου όλες τις προσωπικές του σχέσεις και επαφές.

Στοχεύουμε στους νέους ανθρώπους. Δημιουργούμε μικρά γεγονότα, ακτιβισμούς και παρεμβάσεις σε συνεργασία με τη Νεολαία. Χρησιμοποιούμε ντουντούκες και μικροφωνικές, ειδικότερα σε λαϊκές γειτονιές, με τα ηχητικά μηνύματα της προεκλογικής μας καμπάνιας», αναφέρει, μεταξύ άλλων «επαναστατικών» και εξόχως γραφικών επιχειρημάτων, εγκύκλιος του οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ που εστάλη στα μέλη του κόμματος.

Σύμφωνα με την… επική εγκύκλιο, τα μέλη του κόμματος εξουσίας, όπως λέει ο Τσίπρας –τρομάρα τους–, από σήμερα θα στήσουν καραούλια έξω από λαϊκές και super markets και με ντουντούκες και ακτιβισμούς(;) θα φωνάζουν για την ακρίβεια.

Επίσης, δίνουν οδηγίες για μοίρασμα του προγράμματός τους «πόρτα πόρτα, ακόμα και ταχυδρομικές αποστολές σε «άγονες γραμμές». Κατά τη διάρκεια του μοιράσματος να επιδιώκουμε την προσωπική επαφή και τη συζήτηση με τους ανθρώπους της γειτονιάς που συναντούμε. Στόχος να καλύψουμε κάθε γειτονιά, κάθε οικοδομικό τετράγωνο, κάθε δρόμο. Μοιράζουμε το υλικό μας ΠΑΝΤΟΥ, όχι διεκπεραιωτικά, αλλά με απώτερο στόχο την προσωπική επαφή με τους πολίτες. Για το λόγο αυτόν, θα πρέπει να παροτρύνουμε τους υποψηφίους μας και τα στελέχη μας να επιδιώκουν συναντήσεις σε σπίτια ή καφέ με ολιγομελείς ομάδες ανθρώπων, που είτε είναι αναποφάσιστοι είτε ψήφισαν κάτι άλλο στις εκλογές του Μαΐου είτε απείχαν».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της εγκυκλίου-περιβόλι τού, κατά τα άλλα, κόμματος εξουσίας, οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ:

- Ξέρουμε από αγώνες, ξέρουμε από αναστροφή του πολιτικού κλίματος, είναι στο πολιτικό μας DNA. Ολοι και όλες μαζί δίνουμε τη μάχη, που σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής θα κρίνει ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που καταθέτει μια συγκροτημένη πρόταση ελπίδας, ανάπτυξης και δημοκρατικής διακυβέρνησης, απέναντι στη λαίλαπα της παντοδυναμίας της Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέπτυξε το κυβερνητικό του πρόγραμμα, με σκοπό να δώσει ρεαλιστικές και αναπτυξιακές λύσεις στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

- Στα εκλογικά μας περίπτερα χτυπάει η καρδιά του προεκλογικού μας αγώνα και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία των μελών, των φίλων και των στελεχών, του κόμματος και της Νεολαίας, καθώς και η ενεργή συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οπως έχετε ήδη ενημερωθεί με προηγούμενο σημείωμα του Οργανωτικού:

- αποσύρουμε όλα τα φυλλάδια που έχουν αναφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου,

- καταστρέφουμε τα παλιά ψηφοδέλτια.

Οδηγίες… ταληράκια

Δίνουμε βάρος στην παρουσία μας σε όλα τα εκλογικά κέντρα! Καταρτίζουμε εκ νέου τους καταλόγους εκλογικών αντιπροσώπων και καλύπτουμε πιθανά κενά. Κάθε ΟΜ καταγράφει τα μέλη της, που είναι ετεροδημότες, ώστε να γίνουν εκλογικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα της εκλογικής τους περιφέρειας. Βγάζουμε τραπεζάκια με υλικό στις εισόδους των εκλογικών κέντρων. Στις «άγονες» κομματικά περιοχές των νομών της περιφέρειας, αναλαμβάνουν οι επόπτες να περιοδεύουν στα εκλογικά κέντρα.

Μεθοδολογία προεκλογικής δράσης:

Προγραμματίζουμε θεματικές συζητήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις. Στόχος μας να προβάλουμε το πρόγραμμά μας, να το συζητήσουμε με τον κόσμο και με φορείς.

Κεντρικά πεδία συζήτησης στα οποία στοχεύουμε είναι: η οικονομία/εισόδημα, η Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά, το ιδιωτικό χρέος (κόκκινα δάνεια και οφειλές στο Δημόσιο) με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών, καθώς και στελεχών που θα ορίσει το οργανωτικό γραφείο.

Δίνουμε έμφαση στις περιοδείες και στην άμεση επαφή με τους πολίτες, αξιοποιώντας το σύνολο των υποψηφίων μας. Επαναλαμβάνουμε επισκέψεις σε όσους δημόσιους και εργασιακούς χώρους κρίνουμε ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Οι περιοδείες θα πρέπει να είναι στοχευμένες, με ευέλικτα σχήματα, και να πραγματοποιούνται όπου υπάρχει η δυνατότητα παράλληλα (π.χ. στη Δυτική Αθήνα παράλληλες πρωινές περιοδείες σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Καματερό κ.λπ.). Μπορούν να περιλαμβάνουν περιοδείες σε εμπορικούς δρόμους, λαϊκές αγορές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Κέντρα Υγείας, εφορίες κ.λπ. Δημιουργούμε θετικά πολιτικά γεγονότα. Για κάθε δράση δημιουργούμε δελτίο Τύπου και έχουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που θα στείλουμε στον τοπικό Τύπο και θα ανεβάσουμε στα social media.