Μήνυμα στην αντιπολίτευση, η οποία επιχειρεί να διασώσει τη χαμένη της αξιοπιστία στην κοινωνία, «πατώντας» πάνω στα πρόσφατα περιστατικά θανάτων λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έστειλε από την Αιδηψό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε όποιον, λοιπόν, αμφισβητεί τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους λέω: Σταματήστε επιτέλους τα fake news. Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε», ήταν η σαφής προτροπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με αφορμή και τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, κάνουν λόγο για δήθεν κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για συρρίκνωση της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, «χρέωσε» στον Αλέξη Τσίπρα, και τις παρεμβάσεις του στον ΣΚΑΪ και σε συνέντευξη Τύπου, την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τεθεί εκτός εκλογικής μάχης ο καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Πνευματικός. Απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθώς, όπως έκανε καθαρό, «ένα πράγμα δεν πρόκειται, φίλες και φίλοι, να διαπραγματευτώ: Την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, όπως ο καρκίνος».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες στην υγεία και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να συνεργάζεται υπό προϋποθέσεις με τον ιδιωτικό τομέα, για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας, δωρεάν όμως. Δωρεάν, όμως, πάντα για τους πολίτες οι οποίοι ούτως ή άλλως πληρώνουν μέσα από τις ιατρικές τους εισφορές, μέσα από τις εισφορές υγείας, για να μπορούν όταν χρειαστούν να έχουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίπλα τους, να μπορεί να τους στέκεται αρωγός σε κάθε δυσκολία την οποία θα αντιμετωπίσουν», σημείωσε.

Για να καταλήξει: «Τα λέω αυτά, φίλες και φίλοι, επειδή δυστυχώς η αντιπολίτευση παραμένει αδιόρθωτη. Φαίνεται να μην έμαθαν απολύτως τίποτα από το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου».