Κεντρική προτεραιότητα αποτελεί για τον ίδιο ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ και η πλήρης αναβάθμιση και του ΕΚΑΒ τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο προσθέτοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει σε 10000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Παράλληλα τόνισε ότι η ΝΔ δεν άφησε κανέναν απροστάτευτο καθώς και ότι «έχουμε αποδείξει πως είμαστε προοδευτικοί στην πράξη και όχι στα λόγια»

«Νομίζω ότι, λίγο-πολύ, όλοι γνωρίζουν ποιος θα είναι πρώτο κόμμα και όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα στη χώρα υπάρχει μία μόνο ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «είμαστε στην παράξενη κατάσταση να πρέπει να διεκδικούμε μία δεύτερη εκλογική νίκη, όταν θα είχαμε ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής».

Σημειώνοντας ότι στις 25 Ιουνίου «καλούνται οι πολίτες να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή την οποία έκαναν στην προηγούμενη κάλπη και να μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη είναι άδεια, θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου και χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την προσπάθεια σάς θέλω όλες και όλους αρωγούς».

«Βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε μαζί ακόμα ψηλότερα για ακόμα καλύτερα ποσοστά στον Ασπρόπυργο, για ακόμα καλύτερα ποσοστά στη Δυτική Αττική, όχι απλά για την 3η αλλά για την 4η έδρα» τόνισε για να αναφερθεί στη συνέχεια στα θέματα της Υγείας.

Προσωπικό στοίχημα

«Για εμένα προσωπικά, η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία. Θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξ αρχής έχει τόνισε πως για τον ίδιο αποτελεί προτεραιότητα ο τομέας της Υγείας.

«Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό» τόνισε συμπληρώνοτας ότι «ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Οι αντίπαλοί μας διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην κεντροαριστερά, ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι το μόνο το οποίο φαίνεται να τους ενδιαφέρει» ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως με την τακτική του ουσιαστικά «αποποιούνται την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Μας λένε, ''εμάς δεν μας αφορά αυτό. Εσείς θα είστε αυτοδύναμοι ούτως ή αλλιώς. Πάμε να δούμε τώρα ποιος θα είναι πρώτος στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Ποιος θα καταλάβει το υψηλό ρετιρέ''».

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Εγώ τους απαντώ ότι στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Ψηφίζουν για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου την επόμενη τετραετία και αυτή τελικά θα είναι η επιλογή την οποία θα κάνουν οι πολίτες».

Μιλώντας για τη ΝΔ και την πολιτική του κόμματος σημείωσε ότι υπάρχει «μια θετική επιλογή επιβράβευσης ενός κόμματος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει μια δυναμική αναπτυξιακή πολιτική, με έντονη φροντίδα και κοινωνική μέριμνα για τους πιο αδύναμους».

«Αυτοί που τελικά ασχολούνται με τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτοί που έχουν ως κύριο μέλημά τους τη μείωση των ανισοτήτων και το γνωρίζετε καλά εδώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν άφησε κανέναν απροστάτευτο. Δεν αφήσαμε τους πολίτες απροστάτευτους στην πανδημία, δεν αφήσαμε τα καταστήματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απροστάτευτες» τόνισε για να καταλήξει:

«Μερικές φορές εκπλήσσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, όταν δείχνουμε το πραγματικό προοδευτικό μας πρόσωπο. Όταν αποδεικνύουμε ότι άλλοι είναι οι προοδευτικοί στα λόγια και άλλοι είναι οι προοδευτικοί στην πράξη».