Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ολοκληρώθηκαν, με τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει πρώτο κόμμα και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να επανεκλέγεται πρωθυπουργός. Τα πρώτα συγχαρητήρια έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν από πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό για αυτήν την καθαρή νίκη του κόμματος της Πειραιώς και του κ. Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τον πρόεδρο της ΝΔ μέσα από μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο ελληνικός λαός διάλεξε! Συγχαρητήρια Kυριάκο Μητσοτάκη, με αυτή την εξαιρετική νίκη. Η νίκη σου είναι πολύ καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη! Είναι μια σταθερή έγκριση του προγράμματός σας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Από πλευράς του, το ΕΛΚ, επίσης μέσα από μία ανάρτηση στο Twitter επισημαίνει με ενθουσιασμό: «Τι απίστευτο εκλογικό αποτέλεσμα! Ο λαός της Ελλάδας εξέφρασε για άλλη μια φορά ηχηρά την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η καθαρή εντολή επιτρέπει τη συνεχή δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας».

Αννίτα Δημητρίου: Η συνεργασία μας είναι και δεδομένη και επιβεβλημένη

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε με τη σειρά της μέσα από το Twitter η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου. 

Όπως αναφέρει η κα Δημητρίου: Φίλε πρωθυπουργέ Κυρ. Μητσοτάκη, εσύ προσωπικά και η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη, πετύχατε απόψε μια ιστορική νίκη για την Ελλάδα και για τον φιλελεύθερο χώρο του ρεαλισμού και της προόδου. Θερμά συγχαρητήρια. Η συνεργασία μας είναι και δεδομένη και επιβεβλημένη για το καλό του Ελληνισμού ευρύτερα».