Ανάμεσα στα πολλά συγχαρητήρια μηνύματα που έχει δεχθεί τις τελευταίες ώρες, μετά το πέρας των εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επανεκλογή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας ανήκουν και αυτά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Πιο συγκεκριμένα, αμφότεροι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την επιθυμία τους και την ανυπομονησία τους να συνεργαστούν εκ νέου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να αναφερθεί πως ένα κομμάτι του μηνύματος του κ. Μισέλ ήταν στην ελληνική γλώσσα. 

«Συγχαρητήρια, Κυριάκο Μητσοτάκη»

Η κα Φον ντερ Λάιεν ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Συγχαρητήρια, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ορκωμοσία σου ως πρωθυπουργός. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, να έχουμε αποτελέσματα για τους πολίτες στην Ελλάδα και ολόκληρη την ΕΕ. Το επίκεντρό μας: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, να επιτύχουμε στις κλιματικές και τις ψηφιακές μεταβάσεις, με την υποστήριξη του NextGenerationEU».

Από πλευράς του ο κ. Μισέλ, έγραψε: «Συγχαρητήρια, Kυριάκο Μητσοτάκη, για την επανεκλογή σου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Ανυπομονούμε να σε συναντήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για τις κοινές μας ευρωπαϊκές προκλήσεις. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη, Κυριάκο!», με την τελευταία πρόταση να είναι στα ελληνικά.