Πέρα από τον Σταύρο Κελέτση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εμπλουτίζεται με ακόμα έναν πολιτικό που αναλαμβάνει για πρώτη φορά σε κυβερνητική θέση ως υφυπουργός και αυτός δεν είναι άλλος από τον Διονύση Σταμενίτη, ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου το 2012, επανεκλέγεται στου Ιουνίου του ίδιου έτους και επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά έδρανα στις εκλογές του 2019. Το 1990 εκλέχθηκε πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ του Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τομεακού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια χρονιά εκλέχθηκε και αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιου του Φοιτητικού Συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ.

Μετά από δύο χρόνια εκλέχτηκε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μακεδονίας Θράκης και μέλος του ΣΓ ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Έπειτα, από το 2011 έως το 2012 διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας. Το 2010 και το 2015 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Κάτοχος μεταπτυχιακού από τη Σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘΞ

Ο Διονύσιος Ευαγγέλου Σταμενίτης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά την 1η Δεκεμβρίου του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιο και μια κόρη. Από το 1995 είναι μέλος του ΤΕΕ και ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με ειδίκευση στη διοίκηση ιδιωτικών οικοδομικών έργων και στη δομική και λειτουργική αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές του στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ίδια Σχολή «Ανακαίνιση, επισκευή, συντήρηση κατασκευών». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Περιβαλλοντική Πολιτική και Ανάπτυξη” της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘΞ. Μιλάει αγγλικά.

Σταμενίτης: «Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή»

Το “ευχαριστώ” προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τον επέλεξε για την θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέφρασε ο κ Σταμενίτης σε δήλωση του σε τοπικό ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε πολλά και σημαντικά πράγματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και μπροστά μας έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά για την περαιτέρω ανάπτυξη του και την ουσιαστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

»Μαζί με τον Υπουργό μας κ. Αυγενάκη, τον Υφυπουργό κ. Κελέτση, τους νυν γενικούς γραμματείς, κ. Καλογήρου, κ. Μπαγινέτα και κ. Παπαγιαννίδη καθώς και με όλα τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εργαζομένους του θα κάνουμε το καλύτερο για να υπηρετήσουμε το όραμα του Πρωθυπουργό για έναν πρωτογενή τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη. Τέλος, για ακόμη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου στην Πέλλα για την εμπιστοσύνη τους και τη δύναμη που μου δίνουν σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής».