Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίστηκε ο Σταύρος Κελέτσης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Πιο συγκεκριμένα, για τον ίδιο θήτευσε βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009 και εκλέχτηκε εκ νέου βουλευτής μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.

Εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης για δύο χρόνια (1990 – 1992) στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Ιδεολογικού και Πολιτικού Σχεδιασμού με Πρόεδρο τότε τον Κωστή Χατζηδάκη, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπηρέτησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου την περίοδο 1994-1998. Το 2007 η Νομαρχιακή Παράταξη «Συνεργασία για τον Τόπο μας», της οποίας ήταν επικεφαλής ως υποψήφιος Νομάρχης, ήρθε πρώτη στον Έβρο με ποσοστό άνω του 50%, πλην όμως δεν εξελέγη λόγω του εκλογικού συστήματος και του αποτελέσματος στο νομό Ροδόπης.

Καταγωγή, σπουδές, επαγγελματική πορεία 

Γεννήθηκε το 1965 στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ζει με την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος με την Όλγα Μπίκου και έχουν τέσσερα παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Δημήτρη, τον Αλέξη και τον Μανόλη. Είναι δικηγόρος και δικηγορεί στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μιλάει αγγλικά.