Την ώρα που το αμερικανικό Κογκρέσο έχει δώσει πράσινο φως και ο γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ δηλώνει ότι ο επόμενος παραλήπτης μαχητικών αεροσκαφών F35 είναι η Ελλάδα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σημειώνει πως αν γίνει κυβέρνηση το κόμμα του δεν ξέρει αν θα τα πάρουμε, υποστηρίζοντας πως το θέμα θα εξεταστεί ανάλογα με τις… συνθήκες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει αν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές,  η χώρα θα πάρει F35 για να απαντήσει ότι «θα δούμε τι συμφέρει τη χώρα και τη θωράκισή της, πάντα στο πλαίσιο των συμμαχιών που έχουμε με τις μεγάλες δυνάμεις, με τους Γάλλους, με τους αμερικανούς και με τους ευρωπαίους» προσθέτοντας ότι:

«Εδώ δεν πρέπει να πάμε σε μια κούρσα εξοπλισμών, δεδομένων και των εξελίξεων στην Τουρκία μετά το μεγάλο σεισμό και μια προσέγγιση, μια ύφεση που υπάρχει. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουν γίνει ήδη 15 δις ευρώ δαπάνες χωρίς ένα ευρώ ελληνικό έργο, χωρίς μια θέση εργασίας για τους Έλληνες στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία, η οποία πραγματικά υπονομεύεται με τις συμφωνίες αυτές, με τον τρόπο που έγιναν».

Και συνέχισε: «αν είναι για το συμφέρον της Ελλάδας, θα συζητήσουμε τους όρους και θα αποφασίσουμε. Δεν θα πάρουμε γουρούνι στο σακί για οποιονδήποτε οπλισμό. Αυτή η κούρσα μπορεί να είναι ωραία επικοινωνιακά αλλά έχει κόστος στη δημόσια Υγεία, στη δημόσια Παιδεία, στα δημοσιονομικά».

Για να καταλήξει απαντώντας στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι μπορεί να μην τα πάρουμε λέγοντας: «δεν μπορώ να ξέρω θα ρωτήσουμε τα επιτελεία…»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των F35 δημιουργεί υπεροπλία της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ έχουν θέσει τη γείτονα εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος. Την ίδια στιγμή το Κογκρέσο διατηρεί το μπλόκο στον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F16 και προωθεί τα ελληνικά θέματα.

Υγ. Σημειώνεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής κατά τη διάρκεια του debate αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα κάτι που επισήμανες και ο Πρωθυπουργός από τον Βόλο. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο κ. Τσίπρας χθες στο debate δεν απάντησε τι θα κάνει με τα F35, όπως τα μάσησε και τι θα κάνει με το συμβόλαιο, που χτίζουμε τρεις φρεγάτες Belharra".

Δείτε βίντεο: