Δημήτρης Νατσιός, εκπαιδευτικός. Κάποιον ήθελαν ορισμένοι να βγει μπροστά και το έκανε εκείνος. Εισήλθε ως «μεσσίας» στην πολιτική ζωή του τόπου με το κόμμα Νίκη, με πλατφόρμα εκκίνησης μια εκπομπή («Γράμματα Σπουδάματα» στους τηλεοπτικούς διαύλους 4Ε και Δίον Τηλεόραση) και από ένα χωριό κάπου κοντά στο αγαπημένο μας Κιλκίς. 

Το κόμμα συγκροτήθηκε και διοικείται από μια επιτροπή κρυπτόμενων, χρηματοδοτείται από κρυπτόμενους χορηγούς και ενισχύεται από κρυπτόμενους διακινητές ψηφοδελτίων. Η δε πίεση που ασκείται στα στελέχη των θρησκευτικών οργανώσεων για να συνταχθούν με τη Νίκη είναι αφόρητη. «Το μήνυμα της Νίκης ταξιδεύει “επί πτερύγων ανέμων” που λέει και η Αγία Γραφή, δηλαδή στόμα με στόμα», είπε μιλώντας στην εφημερίδα «Εστία» και στη Μαρία Κορνάρου ο Δημήτρης Νατσιός.

Απ’ ό,τι βλέπουμε, όμως, οι άνθρωποι του κόμματος προσεγγίζουν μέχρι τώρα μόνο συμπολίτες μας που κινούνται στους κύκλους θρησκευτικών οργανώσεων. Εισήλθαν λοιπόν στην πολιτική ο Δημήτρης Νατσιός και μερικοί άλλοι για να αλλάξουν τους συσχετισμούς, φροντίζοντας όμως έτσι να απομονωθούν ψηφοφόροι από το ευρύ μέτωπο, εκείνο που επί δεκαετίες τραγουδά «με τη σημαία και το σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό εμείς δεν ξέρουμε ζυγό». 

Ο ίδιος αναφέρεται στη συνέντευξή του στην «Εστία» στο «συστημικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας». Μάλιστα, η Νίκη στρέφεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή φαίνεται πως ήταν εξαρχής η πρόθεση. Εμείς μέχρι σήμερα νομίζαμε πάντως ότι μόνο οι αριστεριστές χρησιμοποιούν αυτήν τη φρασεολογία περί «συστημικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας».

Το κρυφτό από τη Νίκη διήρκεσε πολύ. Να υποθέσουμεπως λειτουργούσαν έτσι επί χρόνια για μην τους βλέπει το κακό το σύστημα, γνωστό ως Νέα Τάξη Πραγμάτων, και καταστείλει το εγχείρημα; Ο Δημήτρης Νατσιός, τον οποίο κάποιοι γνωρίζουν εδώ και καιρό από τα βιβλία του, την αρθρογραφία του στο «Αντίβαρο» και αλλού, είπε στην «Εστία» ότι «οι άνθρωποι της Νίκης τα τελευταία τέσσερα χρόνια τρέξαμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γινόταν αυτή η εργασία, μία τίμια προσπάθειά μας, “κάτω από τα ραντάρ” όπως λένε».

Ολο αυτό το πρότζεκτ της απόπειρας αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών ήταν λοιπόν κρυφό από το 2019 και φτάσαμε στο 2023 για να μάθουμε περί της Νίκης! Βλέπουμε ότι κάποιες πρακτικές, όπως αυτές της απόκρυψης διεργασιών από τα μάτια των πολλών,μέχρι αυτές να ωριμάσουν δημιουργώντας τετελεσμένα, είναι δυστυχώς διαδεδομένες. Δεν εκπλησσόμαστε...
«Οταν πήραμε τα όπλα, πρώτα είπαμε υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος», είχε αναφέρει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η ορθόδοξη πίστη μας,όμως, δεν δύναται να «εγκλωβιστεί» σε ένα ψηφοδέλτιο μικρού μάλιστα πολιτικού κόμματος διότι έτσι «αποφάσισαν» κάποιοι, αυτόκλητα και «κάτω από τα ραντάρ». Στην Ελλάδα είμαστε ορθόδοξοι και ομολογούμε την πίστη μας. 

Αναρωτιόμαστε όσοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον μακαριστό Χριστόδουλο, έναν αρχιερέα που δεν δίστασε ποτέ να παρέμβει δημόσια υπέρ των δικαίων του έθνους και του ποιμνίου, τι θα έλεγε για όλα αυτά. Ναι, τα όσα βλέπουμε είναι σημεία των καιρών. Φαίνεται πάντως πως στην Ελλάδα ορισμένοι έχουν έφεση στους επικίνδυνους πολιτικούς πειραματισμούς. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τιποιούσι», υπενθυμίζουμε εμείς. Ευτυχώς για όλους μας, ο αριθμός των πολιτικά πειραματιζόμενων, διαχρονικά μειώνεται και φυσά ένας άνεμος πολιτικού ορθολογισμού. Αλλά οφείλουμε να επαγρυπνούμε... 

Κάτι τελευταίο. Στην ιστοσελίδα της Νίκης βλέπουμε ένα προφίλ (γραμμένο σε πολυτονικό) του επικεφαλής της, του Δημήτρη Νατσιού, σύμφωνα με το οποίο, «το 2019 δέχθηκε την εισήγηση, από προσωπικότητες (σ.σ.: δεν ονομάζονται) με αγάπη για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας, να διακονήσει, από τη θέση του ιδρυτικού προέδρου της Νίκης, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο: να εμπνεύσει, συνενώσει και συστρατεύσει κάθε ζωντανή, σοβαρή, έντιμη και ανιδιοτελή συνείδηση, σε έναν ιερό αγώνα να ξαναχτίσουμε από νέα πολιτικά θεμέλια την πατρίδα μας».
Μα ποιοι τα γράφουν αυτά; Τα παραπάνω, σε ένα κείμενο μικρό αλλά γεμάτο επίθετα, είναι τουλάχιστον πομπώδη και αναδεικνύουν την ιδέα που έχουν κάποιοι για τον εαυτό τους. «Οι κυβερνήτες πρέπει να αντιμετωπίζουν τον λαό με ταπείνωση», είπε στην προαναφερόμενη συνέντευξή του ο Δημήτρης Νατσιός. Μήπως θα ήταν καλύτερο οι επίδοξοι κυβερνήτες της Νίκηςνα ξεκινήσουν να το εφαρμόζουν αυτό από τις τάξεις του κόμματός τους;