Ο απόλυτος τζέντλεμαν της πολιτικής δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και μάχεται με στιλ, όπως το συνηθίζει. Η προσέγγισή του ενθουσιάζει τους συνομιλητές του στην Ηλεία, όπου κατέρχεται υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απολαμβάνει τη συζήτηση με τους πολίτες. Λάτρης της ενεργητικής ακρόασης και σπουδαίος αφηγητής ο ίδιος, είναι πια μονίμως περιστοιχισμένος από κόσμο που θέλει να τον γνωρίσει και να τον ακούσει.
Απελευθερωμένος από τη φορμαλιτέ των Βρυξελλών, αλλά πάντα κομψός και με εξαιρετικούς τρόπους, ο αιώνιος διπλωμάτης κάνει αυτό που του άρεσε πάντα: παράγει πολιτική επικοινωνία υψηλής αισθητικής.

Αλλωστε, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο μιλάμε! Πήραμε μερικά τηλέφωνα στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στη Γαστούνη για να πάρουμε κλίμα. «Ανεβαίνουμε επίπεδο με τον Δημήτρη», μας είπαν από την Αμαλιάδα! «Εκπροσώπηση α’ τάξεως για το νομό», μας είπε αυτοδιοικητικός που εκλέγεται στο νομό.

Δραστική αλλαγή συσχετισμών

Ολα αυτά θα αποτυπωθούν στο τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολιτική παρουσία του πρώην επιτρόπου στην Ηλεία αλλάζει δραστικά εκεί τους συσχετισμούς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Ο,τι ακριβώς επιδίωκε με τη δυνατή υποψηφιότητα του πρώην επιτρόπου η παράταξη. «Ενας είναι ο δρόμος. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει Αυτοδύναμη και Ισχυρή Ελλάδα», είπε εκείνος μιλώντας στην Αμαλιάδα. Ολα πρίμα!
Υποψήφιος στην Ηλεία με τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το σύνθημά του είναι «Η Ηλεία μπροστά». Στην ομιλία του στην Αμαλιάδα, είπε μεταξύ άλλων: «Η δική μου παρουσία στην Ηλεία έχει σαν σκοπό, μέσα από συνεργασία, συναντίληψη και συνεννόηση με όλες τις υγιείς κοινωνικές, παραγωγικές και πολιτικές δυνάμεις και συνολικά τους φορείς εκπροσώπησης της Ηλείας, να απαλλαγούμε από νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας κρατούν πίσω, να δούμε στο σύνολό της την Ηλεία να προοδεύει, με τους Ηλείους ενωμένους μπροστά στον κοινό μας σκοπό».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου, τόνισε: «Αποφάσισα να επιστρέψω στη γενέτειρα του πατέρα μου και να διεκδικήσω μια θέση στη Βουλή με τη δέσμευση να ενώσω τις δυνάμεις μου με όλες και όλους που θέλουν να δώσουν τη μάχη για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Με όλους όσοι θέλουν λύσεις και τις θέλουν τώρα».

Αλλος αέρας στη Νέα Δημοκρατία

Η υποψηφιότητα του πρώην επιτρόπου έχει δώσει άλλον αέρα στη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει με ικανοποίηση στην εφημερίδα «Πατρίς» την αλλαγή που συντελείται εκεί: «Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενισχύθηκε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, εκεί που ήταν οκτώ μονάδες πίσω και τώρα είναι δύο μονάδες μπροστά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι ο Ηλείος επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον».

Η Ηλεία παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ετοιμάζεται να τον αναδείξει νικητή. Οταν επισκέφθηκε το νομό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 5 Μαΐου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν δίπλα του. «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηλεία και οι ομιλίες του στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στον Πύργο σηματοδότησαν ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον για την Ηλεία στο σύνολό της. Εδωσε το στίγμα μιας στρατηγικής για το νομό, που ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και προόδου. Στη νέα εποχή διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Ηλείοι μπορούν να δουν το μέλλον με αισιοδοξία, εμπιστοσύνη και σιγουριά», δήλωσε διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με βιογραφικό βαρύ σαν ιστορία...

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει διατελέσει επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση (αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας), υπουργός Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Υγείας και Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και δήμαρχος Αθηναίων (δύο θητείες). Εξελέγη βουλευτής το 1993, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012. Διετέλεσε επίσης διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επί των ημερών της πρωθυπουργίας του αείμνηστου πολιτικού. Από το 1980 ως το 1993, εργάστηκε ως διπλωματικός.

Προστάτευσε ως επίτροπος τα συμφέροντα της πατρίδας, όταν αντέδρασε σθεναρά το 2017 στην πρόταση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για κατάργηση των ποσοστώσεων στο μεταναστευτικό. Η εμπειρία του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι τεράστια και η Ηλεία θα βγει πολύ ωφελημένη από την εκλογή του εκεί.