Η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα ήταν το… κερασάκι σε μια… πικρή τούρτα που καλούνται να δοκιμάσουν, για δεύτερη φορά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκέντρωση έριξε το ηθικό και στους τελευταίους αισιόδοξους οπαδούς θυμίζοντας αυτές πριν τις εκλογές του 2009 όταν το κόμμα είχε λάβει ποσοστό 4,6%.

Αν η ομιλία δεν αφορούσε τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος ενδεχομένως να μην ειχε διακοπεί καν η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος λίγος χωρίς παλμό, αποδεικνύοντας πως ήταν οι φανατικοί οπαδοί του κόμματος που σπεύδουν να υποστηρίξουν τον επί 15 χρόνια αρχηγό.

Άλλωστε είναι αυτός που έφερε το κόμμα στην εξουσία έστω και αν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία του χάους της περιόδου των πρώτων μνημονίων και πάτησε πάνω σε ένα κύμα αγανάκτησης και οργής που η Έφη Αχτσιόγλου (εκ των διεκδικητών της αρχηγίας εάν αποχωρήσει κάποια στιγμή ο Αλέξη Τσίπρας) έχει ταυτίσει με την αριστερά.

Απογοήτευση και μιζέρια, ανάλογη με τη σκηνική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του οποίου καταγράφηκε πλήρως η εικόνα για την ανταπόκριση των ψηφοφόρων του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση η αγωνία για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πλέον το κεντρικό ερώτημα για τα στελέχη της Κουμουνδούρου που ήδη περιμένουν την επόμενη ημέρα για να ξεκαθαρίσουν τους εσωκομματικούς λογαριασμούς.