Επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr, καλώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βγάλει τον Δημήτρη Μάντζο από τα ψηφοδέλτια μετά το δημοσίευμα εφημερίδας που τον φέρει να έχει εκπροσωπήσει ως δικηγόρος fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Στη συνέντευξη, που θα προβληθεί ολόκληρη αύριο Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, και ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη» και επισημαίνει ότι «θα περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση, να βγάλει τον κ. Μάντζο από το ψηφοδέλτιο».

«Στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό όταν υπερασπίζεσαι κάποιες αξίες και κάποιες αρχές, αυτό να το επιβεβαιώνεις και μέσα από την καθημερινότητα σου και την δραστηριότητά σου» δηλώνει και υπογραμμίζει: «Φανταστείτε εγώ, που έχω βγει δημόσια και έχω ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να έχω τον πιο στενό μου συνεργάτη, τον κ. Καλογήρου για παράδειγμα, που είναι και δικηγόρος, και το δικηγορικό του γραφείο να αναλαμβάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Και να βγάζω εγώ ανακοινώσεις μάλιστα και για το Ελβετικό φράγκο - γιατί έχει ιδιαίτερες θέσεις το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τους δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο, και ορθώς - και να πηγαίνει ο στενός μου συνεργάτης να κάνει πλειστηριασμό που αφορά την πρώτη κατοικία από έναν δανειολήπτη για 55.000 ευρώ»

Καταλήγει δε τονίζοντας: «Νόμιμο είναι, αλλά δεν είναι ηθικό»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ελέω Μάντζου

Νωρίτερα είχε προκύψει κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με την Κουμουνδούρου να τονίζει ότι «μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα Δημοκρατία ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι «μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση" και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων» καθώς και ότι «με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη»,

Και καταλήγει ότι: «Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;»

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν «αμετανόητοι τυχοδιώκτες».

«Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα ότι 25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί, που ενώ υποσχόταν ''σεισάχθεια'' παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους με το σκάνδαλο Πάτση» ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη.

Και πρόσθεσε: «Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ» για να τονίσει ότι «ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν, όμως, να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».