Εγκλωβισμένο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τη θέση του για «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό, είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πορεύεται προς τις εκλογές με τη φιλοδοξία να πετύχει διψήφιο ποσοστό ώστε «να ξεκινήσουμε προγραμματικές συγκλίσεις», όπως έχει πει ο αρχηγός του.

Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Οικονόμου, είπε σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στους όρους που έχει θέσει, δηλαδή να υπάρχει προγραμματική συμφωνία και να μην είναι στη θέση του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έχει καταστήσει αδύνατη τη συνεργασία με τη ΝΔ, καθώς δεν θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μεγάλες, ανάμεσα σε αυτές, το άρθρο 16 του συντάγματος για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σημείωσε χθες ότι δεν βλέπει περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και θέμα των πολιτικών, όπως είπε. «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Γι’ αυτό και τσακώνονται όλοι για την παρακαταθήκη του Ανδρέα. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης», τόνισε συγκεκριμένα.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, που συμμετείχε στο πάνελ, σχολίασε πως μετά το βράδυ των εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποκαλύψει ποιο είναι το πρόσωπο που σκέφτεται για πρωθυπουργό.