Δύο εβδομάδες ακριβώς πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐουοπότε και οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν αν η χώρα θα προχωρήσει προς το μέλλον ή θα κάνει στροφή στο παρελθόν, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο παιχνίδι σεναρίων που στόχο έχει μόνο να θολώσει τα νερά και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Με ισχυρισμούς και σενάρια πολιτικής φαντασίας η αντιπολίτευση προσπαθεί να πλήξει την κυβέρνηση άλλοτε παρουσιάζοντας δήθεν σχέδια αποστασίας και άλλοτε αντιθεσμικά παιχνίδια κατά της δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει καθημερινά σε κάθε τόνο πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι άλλος από την καθαρή αυτοδυναμία που θα επιτρέψει να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, με βάση τις θέσεις των σημερινών πολιτικών δυνάμεων, θα είναι παράγοντας αστάθειας, καθυστερήσεων και διαρκών παζαριών κaι οδηγούν σε επιβράδυνση, λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αστάθεια και παραλυσία. Στη Γερμανία, την οποία αναφέρουν κάποιοι ως παράδειγμα, γίνεται προγραμματική συζήτηση μηνών και όχι συζήτηση ‘’στο πόδι’’, τριών  ημερών. Οσες φορές εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε είτε διαρκείς εκλογές, όπως το 1989-90, ή κυβερνήσεις λίγων μηνών όπως στις αρχές του '50» σχολιάζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε όσους αναγάγουν το θέμα των συνεργασιών σε επίμαχο της κάλπης.

Προσθέτουν δε με έμφαση πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους εκλεγμένους με τη ΝΔ βουλευτές».

Κατηγορηματικά απορρίπτεται και κάθε σενάριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «τουλάχιστον επί ημερών του κ. Ανδρουλάκη, έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που το φέρνουν πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι σε εμάς», όπως σχολιάζεται.