Σε ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προχώρησε μιλώντας στην εφ. Real ο πρωθυπουργός. Προειδοποίησε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη μπορεί να προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα ενώ για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη δεν στρογγύλεψε τα λόγια του.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει έρθει ποτέ να με συναντήσει. Απέφυγε και τις δύο φορές που του απηύθυνα πρόσκληση, αμέσως μετά την εκλογή του. Κι αυτό έγινε πολλούς μήνες πριν προκύψει το ζήτημα των παρακολουθήσεων» είπε.

Συμπλήρωσε πως «τώρα λέει σε όλους τους τόνους ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αλλά κάποιος ‘’άγνωστος X’’ που θα επιλέξει εκείνος και θα τον αποκαλύψει όταν το κρίνει. Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και όχι η Νέα Δημοκρατία. Λέει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Αυτό φαίνεται προσωπικό και μάλλον εμμονικό μαζί μου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαφορές των δύο κομμάτων: «σε κάποια θέματα έχουμε συγκλίσεις αλλά σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα έχουμε σημαντικές διαφορές οι οποίες μπορείτε να αντιληφθείτε ποιες συνέπειες θα είχαν στην προσπάθεια εφαρμογής σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Το ΠΑΣΟΚ π.χ, δεν τολμά να αναφερθεί στην αλλαγή του άρθρου 16 για τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Δεν ψήφισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι δύο μόνο, αλλά απολύτως ενδεικτικά παραδείγματα στον τρόπο προσέγγισης των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη χώρα».