Μία μόνο εμμονή έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, χθες βράδυ, κι αυτή δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εμμονή του είναι «να κάνω την πατρίδα μου ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα έχει βιώσιμη ανάπτυξη και πολιτικές για τη νέα γενιά. Γιατί πιστεύω ότι η πατρίδα μας δεν θα είναι ποτέ ισχυρή, αν δεν σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά», όπως είπε.

Μας προετοίμασε, ωστόσο, ότι αυτή την εμμονή θα την καταλάβουμε όσο περνούν τα χρόνια και τον γνωρίζουμε καλύτερα. Προς το παρόν, αυτό που έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι η «εμμονή» του να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως, άλλωστε έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και όχι η Νέα Δημοκρατία. Λέει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Αυτό φαίνεται προσωπικό και μάλλον εμμονικό μαζί μου».

Αυτό που επίσης έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι η προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη και οι επιτυχίες της σημερινής κυβέρνησης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, όπου πρωταγωνίστησε τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε, άλλωστε, ο Κυριάκος χθες στην εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο, «πρώτοι τότε εισηγηθήκαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό, όταν από την εποχή των κρουσμάτων μπαίναμε στην εποχή της ανάκαμψης και η ελληνική πρόταση έγινε πραγματικότητα». Σταθήκαμε «πρωταγωνιστές, επίσης, στην συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρωταγωνιστές σταθήκαμε και στην καθιέρωση πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου απέναντι στην ενεργειακή κρίση από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το Μάιο του 2022 απηύθυνα επιστολή στην Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ζήτησα τότε να αντιτάξουμε στις αγορές τη συλλογική δύναμη της Ευρώπης. Κάποιοι δίστασαν, επιμείναμε, διεκδικήσαμε και η πρότασή μας έγινε τελικά ευρωπαϊκή απόφαση», τόνισε ο πρωθυπουργός.