Την εκτίμηση ότι υπάρχει αυξημένη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον κόσμο, ο οποίος αναγνωρίζει τις προσπάθειές του πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, έκανε ο Γιάννης Λοβέρδος.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως ο κόσμος θεωρεί ότι αν ήταν άλλος πρωθυπουργός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα».

Εξήγησε πως αυτός είναι και ο ένας από τους λόγους που η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στη Β2 Αθηνών και τη Β Πειραιώς, οι οποίες ήταν οι χειρότερες περιφέρειες για το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019, καθώς έχασε με περίπου 10 μονάδες διαφορά. Ο δεύτερος λόγος για την αλλαγή αυτή, εκτίμησε ο Γιάννης Λοβέρδος, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε ότι άλλαξε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο ίδιος, δεν έχει αλλάξει και συνεχίσει να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες που πλέον δεν πείθουνε τον κόσμο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν πάρει την αυτοδυναμία, σημείωσε: «Αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές αποκλείεται. Σέβομαι πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, σέβομαι τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είναι μετριοπαθείς, κεντρώοι ψηφοφόροι στην πλειοψηφία τους δεν σέβομαι όμως στον ίδιο βαθμό την ηγεσία του κόμματος αυτού. Φοβάμαι ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Ανδρουλάκης έχει προκαλέσει μια ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ, είναι πολύ επιθετικός εναντίον της ηγεσίας και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη. Δείχνει σαν να μην θέλει να συνεργαστεί εκείνος. Νομίζω ότι υπάρχει κακή χημεία ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη».

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αν χάσει τις εκλογές, ο Γιάννης Λοβέρδος είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές με τον Τσίπρα, δεν μπορεί να βρει και άλλον αρχηγό εκτός του Τσίπρα και αυτό δείχνει και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.