Τρεις ημέρες μετά την παράδοση και τη σύλληψη του 31 ετών «Shark», φερόμενου ως ενός εκ των πρωτεργατών της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη, ακόμα ένα ηγετικό στέλεχος της «Θύρας 7», ο επονομαζόμενος «Ρουμάνος», παραδόθηκε στις Αρχές, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, επιβεβαιώνοντας και αυτός με τη σειρά του όλες τις σχετικές πληροφορίες περί αύξησης της λίστας των συλληφθέντων. 

Γράφει ο Κώστας Δημητράκος 

Ο 36 ετών «Ρουμάνος» παραδόθηκε παρουσία του δικηγόρου του και οδηγήθηκε στον ανακριτή για την απολογία του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Oπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν που εμφανίζονται να υποκινούν οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων. Το όνομά του είναι ανάμεσα στα οκτώ στελέχη της «Θύρας 7», τα οποία φέρονται να είχαν οργανωτικό, συντονιστικό και εκτελεστικό ρόλο κατά τη διάρκεια των ακραίων επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο στην περιοχή του Ρέντη. Ο 36χρονος έχει γεννηθεί στο Ιάσιο της Ρουμανίας και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στο κέντρο της Αθήνας. 

Με βαρύ παρελθόν 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Ρουμάνος» έχει καταγραφεί και στο παρελθόν να έχει λάβει μέρος σε επεισόδια οπαδικής βίας σε διάφορες περιοχές – και εκτός Αττικής. Οσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ήταν ένας από τους οποίους οργάνωσαν τη φόρτωση των «πυρομαχικών» και των άλλων «πολεμοφοδίων» από τις αποθήκες του γηπέδου «Καραϊσκάκης» στο Νέο Φάληρο, συμμετείχε στη μεταφορά τους με αυτοκίνητα στο γήπεδο του Ρέντη, καθώς και στη διανομή τους σε οπαδούς που είχαν λάβει εντολές να επιτεθούν και να χτυπήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Υπάρχουν, επίσης, και ορισμένες άλλες πληροφορίες που φέρουν τον «Ρουμάνο» να είχε ρόλο στην παρακολούθηση των αστυνομικών δυνάμεων και τη μεταβίβαση πληροφοριών για τις κινήσεις τους σε όσους συγκατηγορούμενούς του είχαν το ρόλο του «καθοδηγητή» των επιτιθέμενων. Σε κάθε περίπτωση, ο «Ρουμάνος» φέρεται από τις πληροφορίες να είχε σαφή γνώση αλλά και ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση και την εκτέλεση του σχεδίου, κάτι που σημαίνει ότι θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις. 

Ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του 

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο «Ρουμάνος», όπως τον αποκαλούσαν, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. 

Στον κατηγορούμενο, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. 

Συνεχίζεται η έρευνα 

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής είχε παραδοθεί συνοδεία δύο δικηγόρων ακόμα ένας από τους οκτώ βασικούς κατηγορούμενους, ο 31χρονος Μ.Δ., με το προσωνύμιο «Shark». Στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας Αττικής αναφερόταν ως ένας εκ των βασικών υπόπτων για τη δολοφονία του Λυγγερίδη. «Οπως διαπιστώθηκε, στο δείγμα που είχε ληφθεί από τον κατηγορούμενο με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση εκείνων που βρέθηκαν σε φορέα της φωτοβολίδας τύπου αλεξίπτωτου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν σωματίδια καταλοίπων πυροβολισμού στο δείγμα από τα χέρια του», αναφέρεται στη δικογραφία. 

Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται αδιαλείπτως και μία από τις εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, είναι να τηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πρωτόκολλα μυστικότητας και απορρήτου των ερευνών.