Σε συμπληρωματικές απολογίες κλήθηκαν οι 14 συλληφθέντες, που εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και οι οποίοι, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται ότι έχουν «συγκροτήσει, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων», καθώς τους αποδόθηκαν νέες κατηγορίες. 

Εκτός της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 2019, ορισμένοι εκ των 14 έρχονται αντιμέτωποι με διώξεις για ανθρωποκτονία, συμμετοχή στα επεισόδια στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και ΑΕΚ το 2023, ληστείες, κλοπές, εμπρησμοί, εκρήξεις και ναρκωτικά.

Η Τατιάνα Δουβαρά, δικηγόρος κατηγορουμένου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, έκανε λόγο για «ένα πολύ εκτενές κατηγορητήριο, που έχει σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα επάνω, και αυτό που οφείλει να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να διερευνήσει για κάθε περιστατικό ποιος είναι ο πραγματικός αυτουργός και να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». 

Στο νέο κατηγορητήριο «πρωταγωνιστεί» ξανά όλη η ηγετική ομάδα των 7 ατόμων, ανάμεσά τους ο φερόμενος αρχηγός με το παρατσούκλι «Κοντός», αλλά και ο «Ρουμάνος», ο «Shark». 

Διάλογοι-φωτιά 

Για τα επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη το 2023, αναφέρεται ότι προκάλεσαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές. Επιπλέον, κατηγορούμενοι βρέθηκαν με φώσφορο στα χέρια έπειτα από τα επεισόδια στου Ρέντη. Για τις αρχές αυτό σημαίνει ότι κρατούσαν φωτοβολίδες. Μάλιστα, ένας από τους διαλόγους που έχει καταγραφεί αποκαλύπτει στοιχεία:

-Κατηγορούμενος: Να ξέρεις, θα γίνει έλεγχος και σε αποθήκες εκεί στο Καραϊσκάκη και σε τέτοια
-Ανδρας: Από εκεί δεν προμηθεύτηκαν τις φωτοβολίδες;
-Κατηγορούμενος: Οχι, ρε! Από τη Μαρίνα Ζέας.
-Ανδρας: Τι είναι αυτό;
-Κατηγορούμενος: Μια μ…κία εκεί που είναι τα πλοία κάτω στον Πειραιά. Στο Πασαλιμάνι κοντά. Πήγανε και κλέψανε κάτι πλοία, ιστιοφόρα και τέτοια καΐκια και τους πήραν τις φωτοβολίδες.

Ενα από τα σημεία της δικογραφίας για τη δολοφονία Λυγγερίδη που απασχολούν ιδιαιτέρως τις ανακριτικές αρχές είναι ο διάλογος που περιγράφεται μεταξύ δύο οπαδών (ο ένας με τα αρχικά Θ.Κ. και ο άλλος με το παρατσούκλι Χαμός). Ο διάλογος είναι προϊόν των νόμιμων συνακροάσεων των κινητών τηλεφώνων τους έπειτα από εισαγγελική άδεια και είναι άκρως ενδεικτικός όχι μόνο των ανθρωποκτόνων διαθέσεων που είχαν οι συμμετέχοντες στα επεισόδια, αλλά, συνολικά, του τρόπου σκέψης και λειτουργίας εντός του εγκληματικού πλαισίου στο οποίο αναπτύχθηκαν και δρούσαν οι ομάδες των χούλιγκαν.

-Χαμός: Γεια... Ησουν έξω;
-Θ.Κ.: Μόνο σε κάποια φάση, ρε φίλε, δεν ήμουνα από την αρχή. 

Προσβολή νεκρού

Στο κείμενο της ίδιας της δικογραφίας αναφέρεται ότι οι συνομιλητές προσβάλλουν τη μνήμη του νεκρού αστυνομικού:

-Χαμός: Κρίμα όμως έτσι;
-Θ.Κ.: Να πάει να γ…εί το α…ίδι, ρε.
-Χαμός: Ε, εντάξει τώρα, και αυτός, ρε φίλε, τη δουλειά του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.
-Θ.Κ.: Ε, τώρα, ε, έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Αλκη, δειπνούν όλοι μαζί. 

Στο παραπάνω σημείο αναφέρεται σε άλλα θύματα της τυφλής οπαδικής βίας που έχουν βρει βίαιο θάνατο σε ακραία επεισόδια. Στη συνέχεια της συνομιλίας, σύμφωνα τόσο με την ΕΛ.ΑΣ. όσο και με τις ανακριτικές αρχές, είναι απολύτως εμφανές ότι και οι δύο έχουν σαφέστατη εικόνα και ενημέρωση για το σχέδιο της επίθεσης και την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών. Το ίδιο ισχύει και για τη διακίνηση των μεγάλων ποσοτήτων πολεμοφοδίων, καθώς και για το γεγονός ότι ήταν –τουλάχιστον– αυτόπτες μάρτυρες όλων των κινήσεων των επιτιθέμενων.
Στη συνέχεια της συνομιλίας, ο ένας εκ των δύο φαίνεται να ανησυχεί καθώς έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παράβαση του Ν. 2725/1999 περί αθλητικής βίας: 

-Θ.Κ.: Μας βάλανε σε μια αίθουσα και καθόμασταν σαν μ…κες, μας πήραν πυρίτιδα, μετά μας πήγαν αλλού για δαχτυλικά και το βράδυ της επόμενης ημέρας μάς αφήσαν. Η μ…κία είναι ότι έχω άλλο ένα για οπαδική βία.
-Χαμός: Ε;
-Θ.Κ.: Εχω ένα δικαστήριο για οπαδική βία.
-Χαμός: Για ποιο τέτοιο; Για ποιον αγώνα;
-Θ.Κ.: Για το Νέα Ιωνία – Ηράκλειο.
-Χαμός: Α, καλά, τι έκανες εκεί;
-Θ.Κ.: Που έγινε πριν δύο μήνες, ρε, μας πιάσανε στη μέση του δρόμου και βρήκανε πράγματα. Επειδή πηγαίναμε για τέτοιο. 

Καμάρωναν! 

Ακόμα ένα, σχεδόν ανατριχιαστικό, συμπέρασμα που προκύπτει από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους είναι και το ότι η δολοφονία ανθρώπου προσδίδει αυτομάτως γόητρο στην ομάδα που την έκανε. Μια κλασική μαφιόζικη κλίμακα αξιών που έχουν υιοθετήσει όλες οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που δρουν στον πλανήτη: 

-Χαμός: Δεν μου λες, τώρα πιο δυνατοί οπαδικά ποιοι είναι στην Αθήνα;
-Θ.Κ.: Αυτή τη στιγμή;
-Χαμός: Ναι.
-Θ.Κ.: Εμείς, ρε μ…κα.
-Χαμός: Σωστός.
-Θ.Κ.: Σκοτώσαμε άνθρωπο, τι μου λες τώρα. Εμείς και οι ΠΑΟΚτζήδες. Εμείς και οι ΠΑΟΚτζήδες.
-Χαμός: Εγκληματικές οργανώσεις.
-Θ.Κ.: Ετσι, οι άλλοι φλώροι είναι. Οι ΑΕΚτζήδες σφαχτήκαν μεταξύ τους. Πείτε το, ρε μ…κες, ότι ο Α. τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη, μην ντρέπεστε. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία αρχηγικά μέλη της Θύρας των οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτά τα άτομα φέρονται να έδιναν διαταγές και να μοίραζαν τους ρόλους σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση που εξετάζει η Αστυνομία. Οι τρεις συγκεκριμένοι συλληφθέντες μάλιστα έχουν απασχολήσει επίσης πολλές φορές τις Αρχές αλλά και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμπληρωματικές απολογίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου.