Εχει κλείσει ο φάκελος της δολοφονίας Λυγγερίδη; Εχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και στις φυλακές όλοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της άγριας δολοφονίας του αστυνομικού; Στα δύο αυτά καίρια ερωτήματα οι απαντήσεις, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι οι εξής:

1. Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται με κάθε μυστικότητα και τηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο τα πρωτόκολλα μυστικότητας και απορρήτου των ερευνών.

2. Οι αρχές είναι πολύ κοντά στη σύλληψη δύο ακόμη ηθικών αυτουργών, οι οποίοι για διάφορους λόγους κατάφερναν μέχρι πρότινος να βρίσκονται κάτω από τα ραντάρ των αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Πρόκειται για άτομα που διατηρούν διαχρονικές και στενότατες σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 και οι συλλήψεις τους αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι καθοριστικές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη είναι οι μαρτυρίες δύο εκ των συλληφθέντων στελεχών της Θύρας 7. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, και οι δύο που «κελάηδησαν» έχουν μπει, με βάση τον σχετικό νόμο, στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται στη φυλακή οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη και διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., «για οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με ιεραρχία, ανώτερα και κατώτερα μέλη τα οποία είχαν και οικονομικά συμφέροντα / απολαβές καθώς κάποιοι εξ αυτών δεν ήταν μόνο υπάλληλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι κοντά στη διοίκηση της ομάδας, αλλά είχαν και τη δυνατότητα να πωλούν εισιτήρια αγώνων, τα οποία τους χορηγούνταν ώστε να έχουν προσωπικό όφελος».

Βαριά ονόματα

Το βράδυ της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, 34 εκ των κατηγορουμένων φόρτωσαν, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα με πολεμοφόδια (φωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια, αεροβόλα όπλα, ρέπλικες και διάφορα άλλα) που πήραν από χώρους του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου βρίσκεται και η έδρα της Θύρας 7 των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού».

Οι πρωτεργάτες, καθοδηγητές, εντολείς και οργανωτές της επίθεσης, εκτός από ηθικοί, κατηγορούνται και ως φυσικοί αυτουργοί. Είναι όλοι τους αρχηγικά στελέχη της Θύρας 7. Ορισμένα από τα αρχηγικά στελέχη και εκ των κορυφαίων κατηγορουμένων για την οργάνωση της δολοφονικής επίθεσης «εισέρχονταν όχι απλά στο γήπεδο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια αρχή Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής Δημήτριο Αγραφιώτη», αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής στην Εισαγγελία.