Στο 6,5% καταγράφει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, στην οποία επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό αφού εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό αποδοχή και στο κέντρο, πέραν της κεντροδεξιάς και της δεξιάς.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με τη διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα να ανέρχεται στις 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτό που καταγράφει την κυριαρχία του όμως είναι και το ποσοστό αποδοχής του στο κέντρο που φτάνει στο 53% όταν αυτό του Αλέξη Τσίπρα φτάνει στο 20% και του Νίκου Ανδρουλάκη στο 15%.

Ουσιαστικά και οι δύο άλλοι αρχηγοί μαζί δεν πλησιάζουν κάν το ποσοστό του νυν πρωθυπουργού σε έναν χώρο που είναι κρίσιμος, κατά γενική ομολογία, ως προς την έκβαση μιας εκλογικής μάχης.

Σε υψηλά επίπεδα καταγράφεται και η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως προς την παράσταση νίκης. Το στοιχείο αυτό των δημοσκοπήσεων που δεν έχει διαψευστεί αναφορικά με το κόμμα που θα κόψει πρώτο το νήμα την Κυριακή των εκλογών. Η διαφορά αγγίζει το 29% με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 57% και τον ΣΥΡΙΖΑ 28%

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να οδεύει προς την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες αφού σύμφωνα με μια αναγωγή στους αναποφάσιστους την πρώτη Κυριακή καταγράφει ποσοστό 36,5% και στις δεύτερες κάλπες που δύναται να στηθούν εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση καταγράφει ποσοστό 39,6%.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ψηφοφόρων που επιθυμούν νέες εκλογές εάν δεν προκύψει κυβέρνηση με την απλή αναλογική σε ποσοστό 72%, με το 34% εξ αυτών να ζητούν άμεση προσφυγή σε νέες κάλπες και το 38% να υπάρξει προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν ευοδοθεί να υπάρξει νέα προκήρυξη εκλογών.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 παρουσιάζουν απώλειες, έστω και μικρές ως προς τα ποσοστά τους, κάτι που ενδέχεται να συνεχιστεί όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.