Σε ουσιώδη διαφοροποίηση από την χθεσινή γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη, προέβη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε πάνελ του OPEN, με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη, καθώς ο Γιώργος Τσίπρας αντί να υπηρετήσει την εθνική συσπείρωση -στο πνεύμα της οποίας ήταν η χθεσινοβραδινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη- προκειμένου να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν έχει αναβαθμιστεί στην γεωπολιτική σκακιέρα, ενώ παράλληλα επανέφερε το επιχείρημα από τα παλιά «όταν είσαι δεδομένος σε υπολογίζουν λιγότερο», ενώ παράλληλα, τονίζει ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας Βρετανία.

Θα είχε ενδιαφέρον να ξεδίπλωνε λίγο περισσότερο τη σκέψη του, περί των συνεπειών στις σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας. Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα; Να «αμολήσει» τον Παύλο Πολάκη με το φουσκωτό του, να ξεκινήσει από την Κρήτη και να πάει να απειλήσει τον Ρίσι Σούνακ με το... ψαροτούφεκο; Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε, ποιου τελικώς το αυτί «τραβιέται» με αυτή τη διαφοροποίηση: του Γιώργου Τσίπρα, ή του Στέφανου Κασσελάκη; Ποιος εκ των δυο, είναι εκτός γραμμής τελικά; Διότι και υπεύθυνη στάση, αλλά και παραδοσιακή ΣΥΡΙΖΑϊκή επίθεση εναντίον της χώρας να πλήξει τον Πρωθυπουργό, δεν γίνεται ταυτοχρόνως. Ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει από αυτήν την διαφοροποίση το ποιος τελικά έχει το «πάνω χέρι», ο Στέφανος Κασσελάκης, ή ηγετική του ομάδα;

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν θα γινόταν ακύρωση (σ.σ. της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ), αν ήταν αυξημένο το κύρος της χώρας "έχει αναβαθμιστεί η Ελλάδα" και τα λοιπά. Μας υπολογίζουν λιγότερο. Όταν είσαι δεδομένος, σε υπολογίζουν λιγότερο. Ελπίζω τουλάχιστον το διπλωματικό αυτό επεισόδιο -που είναι πολύ σοβαρο- να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας. Δεν αφορά το θέμα των μαρμάρων, είναι διπλωματικό επεισόδιο».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα θεωρείτε ότι η χώρα είναι πλέον σε χειρότερη φάση και ότι ο κύριος Σούνακ ουσιαστικά δεν αξιολόγησε την ισχύ μας, αυτό λέτε».

Γιώργος Τσίπρας: «Μάλλον την αξιολόγησε την ισχύ μας, για αυτό έκανε αυτό το οποίο έκανε».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο