Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ανεξάρτητος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείς να σχολιάσει την ικανότητα του Στέφανου Κασσελάκη να αντιπολιτευθεί αποτελεσματικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο πεδίο, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να αντιπολιτευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή υπάρχει σύγκλιση στις βασικές ιδεολογικές αρχές. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με την στρατηγική που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα μπορούσε ποτέ να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον -και το οποίο είναι εκτός πλαισίου της εχθροπάθειας, λόγω της διάσπασης- έχει ο χαρακτηρισμός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναφορικά με την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, περί του κεφαλαίου κατά την ομιλία του στον ΣΕΒ, ότι «τέτοιο πράγμα δεν έχει τολμήσει να το πει ούτε ο Τόνι Μπλερ». Η συγκεκριμένη αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, είναι τουλάχιστον παράξενη, καθώς ο Τόνι Μπλερ δεν ήταν συντηρητικός -δεν ήταν στους «Τόρις»- αλλά κεντροαριστερός ηγέτης, αρχηγός των «Εργατικών».

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι το γιατί παραιτήθηκε στα μισά της τρίτης του θητείας: όχι επειδή επέβαλλε κάποιες «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που απομύζησαν το αίμα των μαζών» και «τον έριξε ο κόσμος», αλλά επειδή η εμπλοκή της χώρας του στον πόλεμο του Αφγανιστάν και -κυρίως- στον πόλεμο του Ιράκ, είχε αρκετές απώλειες Βρετανών στρατιωτών, με αποτέλεσμα να πέσει η δημοφιλία του και να ξεκινήσει η φάση της πολιτικής του αποδρομής. Αυτή η συγκεκριμένη δήλωση λοιπόν, δείχνει πόσο μεγάλη είναι η απόσταση των πρώην -αλλά και των νυν- στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, από την πραγματική κεντροαριστερά. Και φυσικά εξηγεί γιατί αυτός το ακροαριστερός σχηματισμός επιστρέφει σιγά σιγά, στα πραγματικά του ποσοστά.

Η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Υπάρχει ένα πολιτικό κενό, υπάρχει ένα πρόβλημα με την αντιπολίτευση απέναντι στον κύριο Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή ο κύριος Κασσελάκης, δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στον κύριο Κασσελ- τον κύριο Μητσοτάκη, για τον απλούστατο λόγο -»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Τους μπερδεύετε, βλέπω κιόλας. Είναι το ίδιο;»

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Θα σας πω: συγκλίνει στις βασικές ιδεολογικές γραμμές με τον κύριο Μητσοτάκη. Ακούστε την ομιλία του στον ΣΕΒ: αυτό το οποίο είπε, ότι "το κεφάλαιο είναι εργαλείο κοινωνικής ευημερίας και καταπολέμησης των ανισοτήτων". Αυτό, να σας πω ότι δεν έχει τολμήσει να το πει, ούτε ο Τόνι Μπλερ. Εδώ υπάρχουν δυο εντελώς διαφορετικά πολιτικά, στρατηγικά σχέδια και με αυτή την έννοια, εμείς κάναμε την επιλογή να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε την Αριστερά. Για αυτό και θα κριθούμε».

Γιώργος Παπαδάκης: «Μήπως είναι εγωιστικό αυτό; Με την εξής έννοια: παντοδυναμία Μητσοτάκη. Ουσιαστικά και οι μεν και οι δε, είναι οι μεγάλοι σπόνσορες του Μητσοτάκη. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σωστά ή λάθη, έχει ένα μέλλον λαμπρό, γιατί ουσιαστικά μέχρι να ορθοποδήσετε εσείς, θα καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη δύναμη ποια θα είναι; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Θα σας απαντήσω κύριε Παπαδάκη, ότι ο κύριος Κασσελάκης με την στρατηγική που έχει, δεν θα μπορούσε ποτέ να νικήσει τον κύριο Μητσοτάκη».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο