Δεν είναι μόνο η διάσπαση και η εν αναμονή σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καν το γεγονός ότι στην πόρτα της εξόδου δείχνουν να συνωστίζονται και άλλα στελέχη. Είναι και ότι μέσα στο κόμμα Κασσελάκη δεν μπορούν να χαράξουν μια κοινή γραμμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της Κουμουνδούρου έναντι της απρέπειας του Ρίσι Σούνακ και τα όσα λένε βουλευτές, στελέχη, φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και τρόλ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να δείξει σοβαρότητα και με ανάρτησή του πήρε θέση που δύναται να χαρακτηριστεί ως θετική τασσόμενος υπέρ του πρωθυπουργού και κατά του Ρίσι Σούνακ τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη».

Μόνο που στελέχη του κόμματος, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Τσίπρας, φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι και φιλικά Μέσα Ενημέρωσης από κοινού με τα τρολ της υπόγας που αποτελούν βασικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, επιχείρησαν να αποδομήσουν τον πρωθυπουργό . Η φράση του Γιώργου Τσίπρα περί «δεδομένου» αποτελεί ουσιαστικά τη θέση που εκφράζουν όλοι αυτοί που βρίσκονται πέριξ του Στέφανου Κασσελάκη.

Αρκεί να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά ο Παύλος Πολάκης δεν βγήκε να πει ένα από τα συνήθη «μπράβο» ούτε να αποδώσει εύσημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής εμφανίσθηκε να μιλά για «χαστούκι» Σούνακ και άλλοι να κάνουν λόγο για φιάσκο, τη στιγμή που ακόμη και τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης επέπληξαν τον Ρίσι Σούνακ για τη στάση του, την απρεπή συμπεριφορά έναντι του έλληνα πρωθυπουργού και την καταπάτηση κάθε έννοιας διπλωματίας με μια στάση που θυμίζει μικρό παιδί.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έσπευσαν να δώσουν δίκιο στον βρετανό πρωθυπουργό και ακόμη λιγότεροι αυτοί που τήρησαν στάση ανάλογη με τα στελέχη και τα φιλικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα ακολούθησαν άλλωστε και οι διαρροές από την πλευρά της Ντάουνιγκ Στριτ επιβεβαιώνουν τις ελληνικές θέσης και τη στάση που τήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και ενώ η στάση του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηρίστηκε θετική τα όσα κάνει η ομάδα του προκαλούν εντυπώσεις και ερωτήματα όπως για παράδειγμα ποιος χαράσσει τη γραμμή στην Κουμουνδούρου. Εκτός και αν επελέγη ένα παλαιοκομματικού τύπου παιχνίδι με τον πρόεδρο να εμφανίζεται «υπεράνω» και τους υπόλοιπους να συνεχίζουν την πολάκειο λογική του λαϊκισμού.