Tο unfair του Ρίσι Σούνακ να μην συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των δηλώσεων που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός για ταΓλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ επισημαίνοντας ότι η στάση του ήταν σοκαριστική και αγενής. 

«Είναι σοκαριστικό. Αυτό είναι η μόνη λέξη. Είναι ένα μεγάλο λάθος για τον Σούνακ, ήταν πολύ αγενής» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Ήμουν χθες στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Και ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκεί. Όταν μιλούσαν όλοι, το θέμα ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχουμε μια μεγάλη φιλία και τώρα κάνει ο πρωθυπουργός μας στην Αγγλία κάτι τέτοιο. Δεν έχω λόγια. Είναι πάρα πολύ κακό, αλλά την ίδια στιγμή νομίζω ότι θα έχει μια πολύ αρνητική αντίδραση από τους Άγγλους, διότι πάρα πολλοί Άγγλοι πιστεύουν πλέον ότι τα Γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα. Δεν είναι μειοψηφία» είπε η Βικτώρια Χίσλοπ. 

Ερωτηθείσα αν για την ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ έπαιξε ρόλο η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δει τον ηγέτη των Εργατικών, η Βικτόρια Χίσλοπ απάντησε πως «ίσως να είναι αυτό αλλά γενικά όταν ένας πρωθυπουργός έρχεται, μπορεί να μιλήσει με άλλους πολιτικούς. Δεν ήρθε μόνο για την κουβέντα με τον Σούνακ».  

Η διάσημη συγγραφέας δήλωσε αισιόδοξη για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, ιδίως μετά τη στάση του Σούνακ, αλλά όπως είπε αυτό δεν είναι κάτι που αναμένει να γίνει άμεσα.