Το Κογκρέσο έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική εξωτερική πολιτική, με μια κίνηση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την τέταρτη και τελευταία υπογραφή για την έγκριση της πώλησης των αεροσκαφων F-35 στην Ελλάδα, αλλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, βλέπει... μικροπροβληματάκια.

Παρόλο που τα αεροσκάφη φέρουν βαρύ οπλισμό, υψηλής ανάλυσης υπέρυθρους αισθητήρες και είναι ανίκητα στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ο κ. Βελόπουλος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι πολύ ακριβό αεροσκάφος και έχει βγάλει και μικροπροβληματάκια. Δεν είναι τόσο δοκιμασμένο».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο όταν εισαχθεί στη Βουλή απάντησε: «Ας το φέρουν να δω τι συμπαραγωγή πετύχαμε, διότι η Τουρκία που είχε μπει στο πρόγραμμα πέτυχε συμπαραγωγή».

Η αναφορά του στην Τουρκία έγινε ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μάικλ Μακόλ, είχε δηλώσει, πριν από λίγο καιρό, πως στην περίπτωση του «δικτάτορα Ερντογάν» δεν θα επέτρεπε ποτέ να πάρει τα F-35.

Μετά τις δηλώσεις του στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ.Βελόπουλος επανήλθε με tweet για τα F-35.

«Όχι ρε παιδιά δεν έχουν μικρά προβληματάκια τα f-35! Να πάρουμε γουρούνι στο σακί χωρίς να δούμε τη σύμβαση χωρίς να δούμε λεπτομέρειες και να υπογράψουμε να δώσουμε μερικά δισεκατομμύρια, επειδή το λένε οι της #νδ στα τυφλά ε;» έγραψε σε μία από τις αναρτήσεις του στηλιτεύοντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος στο ζήτημα της πώλησης των αεροσκαφών.