Είδα και άκουσα τον πωλητή των επιστολών του Ιησού να μιλάει για τα «μικροπροβληματάκια» που βγάζει το F-35, που «δεν είναι τόσο δοκιμασμένο» (όπως τα εμβόλια για τον Covid ένα πράγμα), και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι δεν είναι καθόλου απίθανο ο ηγέτης της Ελληνικής Λύσης να σχεδιάζει να πουλήσει καμιά κηραλοιφή για την επισκευή μαχητικών αεροσκαφών

δυστύχημα (το) 

1. αυτό που μπορεί να αποφευχθεί, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να το αποτρέψει «21 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο το μήνα Μάιο στην Αττική σε δυστυχήματα στους δρόμους» 2. αυτό για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς «σε παρακαλώ σταμάτα να μου μιλάς για τα γκομενικά σου, είναι δυστύχημα». 

Τα ξεκαρδιστικά συμπεράσματα ενός απολογισμού 

Στον μηνιαίο απολογισμό της ανυπαρξίας της η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, μεταξύ άλλων, καμαρώνει επειδή ολόκληρο τον μήνα Μάιο βεβαίωσε 1.839 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας. Ητοι 61 παραβάσεις την ημέρα. Δηλαδή όσους μπορείς να δεις να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας παρακολουθώντας για 2-3 λεπτά οποιονδήποτε μεγάλο δρόμο του νομού. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την πλήρη απουσία ελέγχου, ο ίδιος απολογισμός μάς ενημερώνει ότι ολόκληρο τον Μάιο βεβαιώθηκαν 156 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Ητοι περίπου 5 την ημέρα. Δηλαδή όσος είναι ο αριθμός των συμπολιτών που περνούν ένα μόνο κόκκινο σε ένα οποιοδήποτε φανάρι, π.χ. της Βουλιαγμένης, οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία του απολογισμού είναι ανάλογα, κανείς μπορεί εύκολα να υποθέσει ότι τα στελέχη της Τροχαίας Αττικής δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10-15 άτομα, από τα οποία τα 7 είναι σε άδεια και τα υπόλοιπα δουλεύουν μειωμένο ωράριο. 

Τέμπη κάθε μήνα 

Στους δρόμους όλης της χώρας έχουμε το αντίστοιχο με ένα ή δύο δυστυχήματα σαν αυτό των Τεμπών κάθε μήνα, αλλά για έναν περίεργο λόγο οι εκατοντάδες θάνατοι δεν συγκινούν κανέναν. Ισως επειδή το πάθος των Ελλήνων για ασυδοσία είναι ισχυρότερο του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης. 

Κάποιο λάκο έχει η (αντιπολιτευτική) φάβα 

Κάποιος μπορεί να βρίσκει πολύ παράξενο που σε δύο συνεχόμενες προεκλογικές περιόδους η τάχα ευαίσθητη αντιπολίτευση δεν έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση για ένα ζήτημα το οποίο στοιχίζει εκατοντάδες ζωές και αναπηρίες (και ποιος ξέρει πόσες νοσηλείες) το χρόνο. Αυτός ο κάποιος βέβαια πρέπει να καταλάβει ότι αυτό απαιτεί αντιπολίτευση που να είναι σταθερά υπέρ της επιβολής του νόμου και όχι φανατικά εναντίον της.