Άγνοια κινδύνου έχουν εκεί στη Δεληγιώργη όπως αποδεικνύεται από δημοσιεύματα. Μάλιστα έκαναν και το... απονενοημένο: κριτική για τα... αυτογκόλ που πρώτο είχε πετύχει το κόμμα που είναι και το «αφεντικό» της Αυγής!

Τα απαρίθμησαν κιόλας ξεχωρίζοντας τέσσερα από αυτά. Η προσπάθεια φυσικά ήταν για να καταδείξουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ως αντίπαλο ένα κουτσό άλογο, όμως το αποτέλεσμα ήταν κατά πολύ διαφορετικό.

Το πρώτο αυτογκόλ είναι οι πανηγυρισμοί για την ψαλίδα, σύμφωνα με την Αυγή. Ο συντάκτης όμως πετυχαίνει και ένα απίστευτο αυτογκόλ κατά της ίδιας της εφημερίδας καθώς μέσα σε λίγες αράδες αποκαλύπτει τον λόγο που θεωρούν λάθος τους πανηγυρισμούς: «Να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στη Ν.Δ., καθησυχάζοντάς τους ότι το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Επιπλέον, να προσεγγίσει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το αφήγημα της «αξιόπιστης αντιπολίτευσης» απέναντι στη Ν.Δ.» γράφει χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας την ανησυχία της Κουμουνδούρου για διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.

Ως δεύτερο αυτογκόλ καταγράφει τις «επαμφοτερίζουσες δηλώσεις». Ξεχνά ο συντάκτης (από κοντά και ο διευθυντής που έδωσε έγκριση να δημοσιευθεί) τις αλλεπάλληλες γκάφες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη συντριβή των 20 μονάδων.

Εκτός από άγνοια κινδύνου, ο συντάκτης φαίνεται πως έχει και άγνοια των όσων συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά δεν θα αναφερόταν ποτέ στην επιλογή Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα Καστανίδη όταν ο Τσίπρας επί χρόνια ηγείται πολέμου κατά ιστορικών στελεχών με αποκορύφωμα τον Θοδωρή Δρίτσα στον Πειραιά από τον οποίο κράτησε την έδρα. Κατηγορεί, ο συντάκτης, τον Ανδρουλάκη για «επίδειξη εσωκομματικής πυγμής». Προφανώς το ίδιο πιστεύει και για τον Αλέξη Τσίπρα!

Το τέταρτο αυτογκόλ που διαπίστωσε ο συντάκτης έχει να κάνει με τις «αρρυθμίες στην προσπάθεια στελεχών να προωθήσουν το πρόγραμμα του κόμματος». Η φράση ταιριάζει γάντι και στον ΣΥΡΙΖΑ όπου επί μήνες κρύβουν το πρόγραμμά τους και ξαφνικά μετά τις εκλογές αποφάσισαν να ρίξουν εκεί το βάρος.

Μια λογική απάντηση για τους σκοπούς αυτού του δημοσιεύματος θα ήταν πως ήθελαν να ασκήσουν, δια της πλαγίου, σκληρή κριτική στον Τσίπρα. Αυτό το κατάφεραν δίχως αμφιβολία.

Διαβάστε περισσότερα για