«Υμνητές της χούντας» αποκάλεσε η Θεοδώρα Τζάκρη τον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη, αποδεικνύοντας ότι η χυδαιότητα και ο «πολακισμός», δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Παύλου Πολάκη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, η Θεοδώρα Τζάκρη σχολιάζοντας την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, είπε ότι «ανεχόμαστε ως 3η ελληνική Δημοκρατία -γιατί λέμε ότι χάθηκε το φιλότιμο-, να φιλοξενούμε στους κόλπους μας, υπουργούς παρακαλώ, οι οποίοι είναι υμνητές της χούντας». Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου να κατονομάσει τους «υμνητές της χούντας», η κυρία Τζάκρη είπε «ο κύριος Βορίδης, ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης. Ο κύριος Πλεύρης δεν είναι υπουργός εν πάση περιπτώσει». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν όλοι αυτοί είναι «υμνητές της χούντας» η Θεοδώρα Τζάκρη ήταν κάθετη, καθώς όπως είπε «Υμνητές της χούντας. Υμνητές της χούντρας (sic). Ήταν υπουργός. Η σύγχρονη ελληνική Δημοκρατία που θα πάει και ο κύριος Μητσοτάκης στην Κύπρο, έτσι; Έχει στο επιτελείο του και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις -ο κύριος Βορίδης είναι υπουργός Δικαιοσύνης -παρακαλώ, τηρεί τα δικαιώματα και τους θεσμούς- και ο κύριος Γεωργιάδης επίσης».

Μήπως φταίει ο καύσωνας;

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν πρόκειται για ηθελημένη χυδαιότητα, ή αν υπάρχουν άλλοι λόγοι στους οποίους μπορεί να αποδοθεί, όπως π.χ. στον καύσωνα. Κι αυτό διότι η κυρία Τζάκρη αφενός έκανε πολλαπλά σαρδάμ, ενώ αφετέρου είπε ότι ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Δικαιοσύνης. Αν ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Φλωρίδης τι είναι; Επειδή φαντάζει κάπως δύσκολο, να μην γνωρίζει η κυρία Τζάκρη, η οποία είναι και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Επικρατείας, αναρωτιόμαστε μήπως τελικά καθ' οδόν προς το στούντιο του ΣΚΑΙ, κάπου την «χτύπησε η ζέστη» κι απλώς παραληρούσε. Αν ισχύει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, τότε είμαστε διατεθειμένοι να δούμε το περιστατικό με περισσότερη συμπάθεια.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Θεοδώρα Τζάκρη: «Εμείς ανεχόμαστε ως 3η ελληνική Δημοκρατία -γιατί λέμε ότι χάθηκε το φιλότιμο-, να φιλοξενούμε στους κόλπους μας, υπουργούς παρακαλώ, οι οποίοι είναι υμνητές της χούντας».

Δημήτρης Οικονόμου: «Ποιοι είναι αυτοί;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Τρεις είναι, τον αριθμό».

Δημήτρης Οικονόμου: «Σήμερα;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ναι. Δεν τους ξέρετε;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Όχι».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Α, αλήθεια. Θέλετε να σας τους πω;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Ποιοι είναι αυτοί κυριά Τζάκρη; Υμνητές της χούντας, υπουργοί σήμερα;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Υμνητές της χούντας; Έχετε ξεχάσει ποιοι είναι;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Διάβαζα εγώ τότε, ήμουνα πολύ μικρός».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Α, διαβάζατε τότε. Δεν πειράζει, θα κάνετε ρεπορτάζ, έχετε έμπειρο επιτελείο και θα τους βρείτε».

Δημήτρης Οικονόμου: «Όχι, λέτε κάτι όμως. Σημερινοί υπουργοί;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Υμνητές της χούντας, ποιοι είναι οι σημερινοί; Που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα; Θέλετε να σας το πω;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Για πείτε μας»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κύριος Βορίδης, ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης. Ο κύριος Πλεύρης δεν είναι υπουργός εν πάση περιπτώσει».

Δημήτρης Οικονόμου: «Υμνητές της χούντας, όλοι αυτοί;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Υμνητές της χούντας. Υμνητές της χούντρας (sic). Ήταν υπουργός. Η σύγχρονη ελληνική Δημοκρατία που θα πάει και ο κύριος Μητσοτάκης στην Κύπρο, έτσι; Έχει στο επιτελείο του και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις -ο κύριος Βορίδης είναι υπουργός Δικαιοσύνης -παρακαλώ, τηρεί τα δικαιώματα και τους θεσμούς- και ο κύριος Γεωργιάδης επίσης κορυφαίος -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Το κυπριακό υπέθετα ότι μας ενώνει. Δεν το βλέπω να μας ενώνει».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Μας ενώνει, μας ενώνει. Να μην κατηγορούμε επομένως στο κυπριακό, μόνο τη διεθνή έννομη τάξη που επιδεικνύει και ενοχή και ανοχή».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο